08 mars 2011

Knekkebrød dilla

Jeg har fått helt sansen for hjemmelaget knekkebrød, og det virker ikke som jeg skal bli lei av det heller ;) Knekkebrødene er super enkle å lage. Bare mål opp, hiv alt i en bolle og rør inn vann. Klar til steking.......
Oppskrifta fikk jeg av tanten min, hun hadde modernisert den litt og jeg har også gjort litt endring......jeg legger den ut, slik at dere også skal få prøve herligheten ;) Den går som "varmt hvetebrød" rundt meg for tiden......etter at folk har begynt å lage knekkebrød, spiser de ikke annet (sier de selv). Og slikt er det her i huset også, det går minimalt med brød (nesten bare lillejenta som spiser brød for tiden).

Oppskrift:
4 dl Sammalt hvete, grov (Evt Sammalt rugmel grov (veldig godt), eller grovt speltmel (ikke smakt selv) )
4 dl Store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl knuste linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt / -eller litt salt og litt sukker / -eller litt salt og 1 ts honning. (jeg bruker oftest siste versjon)
7 -8 dl vann

(du kan egentlig ta oppi det du vil ha, feks valnøtter, tørkede tranebær ect....ja bare prøv deg frem)

Blir røren litt løs, la den svelle litt før du legger den på bakepapir på et stekebrett. Klapp den utover med engangshansker, da kjenner du lettest om det blir jevnt.

Dette blir 2 brett, og de kan stekes samtidig.

Stekes på 160 grader, varmluft  i 60-70 min  

Etter 10 min tas brettene ut og du ruter opp knekkebrød i ønsket størrelse med et pizzahjul, stek så videre. (jeg lager 16 knekkebrød på brettene, noen ganger 12 om jeg vil ha dem litt større)
To ulike varianter


Det som er litt spennende med knekkebrødene, er at de ikke smaker helt likt hver gang du lager dem......Like spennende hver gang og jeg lager dem 2-3 ganger i uka ;)Siden det er blitt så populært med knekkebrød i huset, måtte jeg (selvfølgelig) tråle litt rundt etter en passelig boks til formålet (er litt glad i bokser). Jeg endte opp med denne fra Kremmerhuset.....perfekt størrelse, men må  ha lokket litt på lufting for at ikke knekkebrødene skal bli myke.

Kanskje det er noen erfarne knekkebrødbakere der ute som har tips om oppbevaring?


Med en hjemmelaga Kaffe Latte eller Mocca på Senseo maskinen, blir lunch hjemme som å gå på kafè hver dag ;) 12 kommentarer:

 1. Så gøy! Jeg har akkurat laget knekkebrød tidligere i dag :-D Oppskriften jeg har brukt er ikke så helt ulik din. Helt enig i at det er gøy å lage, de smaker fortreffelig og blir ikke helt like hver gang.

  Oppbevaring - jeg syntes det var litt ergelig at de ble seige, og det slo meg ikke at lokket kunne stå åpent. Det skal jeg sporenstraks gjøre her i heimen og. Ellers har jeg ingen andre lure tips.

  Må prøve oppskriften din en gang og! Takk for at du deler :-D

  SvarSlett
 2. Ja, det hørtes veldig godt ut, må prøves :) Takk for du deler oppskriften med oss :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 3. Nam, de så gode ut.
  Kanskje jeg skulle prøve den oppskriften en vakker torsdag :o)
  Ha en super dag.

  SvarSlett
 4. Jeg sier bare mmmmmmm:) De knekkebrødene med brunost og en god kopp caffe latte, trenger ikke å gå på cafe da::))

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 5. Fikk lyst å lage de. Min mor baker noen lignende, men hittil har jeg ikke prøvd meg på de slev. Hvordan knuser du linfrøene? (Morteren min er ikke så veldig god...) Kanskje stavmikseren gjør susen?

  SvarSlett
 6. Hei Linda, du får kjøpt knuste linfrø i butikken nå. Jeg har funnet det både på prix og meny....helsekosten har også, men der er de litt dyrere. Du kan også bruke vanlige, men knuste er bedre for magen.....

  SvarSlett
 7. *henter handleliste*

  Ser superdigg ut! Mmmm!

  SvarSlett
 8. Har en lignende oppskrift, og de er supergode! Tips til å unngå at de blir myke: klapp de enda flatere eller stek de bittelitt lengre, evt stek litt med døren åpen for å få ut dampen, evt åpne av og til underveis. Mamma gjør det, og oppbevarer i en tett boks. De blir kun myke dersom det er fukt igjen i knekkebrødene, mens dersom de er helt tørre så kan de oppbevares en eevighet :) Lykke til! (Selv har jeg ikke varmluft, og da blir det lite knekkebrødbaking, plagsomt!!!)

  SvarSlett
 9. Må man steke på varmluft?

  Ovnen min steker litt ujevnt på varmluft...

  SvarSlett
 10. Eg har laga møkje av desse knekkebrøa, men eg har skifta ut vann med egg. Da er holdbarheten møkje bedre. Eg oppbevarer mine i en slik smågodtboks i løs vekt fra europris. Og har boksen i kjøleskapet. Har prøvd brødpose og brødrister og vet ikke hva, men dette funker best hos meg:))

  SvarSlett
 11. Linda; Du MÅ ikke steke på varmluft, men det gjør jobben enklere. Steker du ikke på varmluft, må du enten åpne døren et par ganger underveis for å slippe ut fuktighet, eller steke med døren litt på gløtt (spesielt i slutten). Kanskje du må steke dem litt lengre også og muligens senke/øke temp(litt usikker her)....Prøv deg frem, ovnene er ulike.

  Min ovn steker også litt ujevnt på varmluft (og den er ny i fjor *argh*), jeg snur derfor bretta når jeg ruter opp og kanskje en gang til mot slutten....)

  SvarSlett
 12. wahao for en utrolig kul knekkebrødboks. Og knekkebrødene så veldig gode ut :-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails