06 mai 2011

Mariuslue

Når Mariusgenseren var ferdig, manglet det liksom noe......JA en lue selvfølgelig.
Jeg fant denne oppskriften hos Majas hobbykrok på en litt baggy mariuslue og tenkte at denne må jeg lage.......

Da jeg leste oppskriften litt mer nøye, fant jeg ut at garnet og strikkefastheten var ulik.....typisk min flaks.Jeg har brukt smart fra SandnesGarn på genseren og ville bruke opp restene + jeg vil at garnet skulle være likt på genseren og luen.

Jeg grublet  litt på hvordan denne lille floken skulle løses, da jeg også studerte mønsteret på luen, fant jeg ut at mønsterrapporten ikke var lik min genser heller.....så da kunne jeg jo ikke bruke den likevel.
For jeg ville jo ha helt likt ;) Kravstor jeg?? Nei langt ifra.....perfeksjonist? Tja kanskje litt..... ;) Likt betyr likt, ikke nesten likt ;)

Så da vi var på "minipåskeferie" på fjellet (palmehelgen) brukte jeg litt av kosetiden til å starte på luen. Så da "diktet" jeg litt selv.

Tok utgangspunkt i et pannebånd på 108 masker og strikket vrangbord. Gikk over til glattstrikk etter 2 cm og startet på mønsterrapporten (tror jeg brukte 6 rapporter rundt luen). Jeg brukte avfellingen som er på luen til Majas Hobbykrok.


Siden jeg ikke hadde mønsteret fra genseren med meg på påsketur da luen ble påbegynt, ble det å rute opp ark og tegne av genseren.......Arbeid? Ja litt, men det var da litt hyttekos også. Ikke minst lærerikt.....kanskje det fristet til litt "fridiktning" eller egendesign om man kan kalle det det ;) (en gang jeg får tid.......)

Jentungen springer rundt som modell, (ja hun går, 11 mnd *stolt mamma*) men det er egentlig min lue......Luen ble nok en liten anelse mindre enn jeg trodde den ville bli, men kanskje den får bli en onesize lue som passer både ungene og meg.......Baggy lue til ungene og litt mer normal på meg ;)

9 kommentarer:

Innestemmen sa...

Den blei kjempefin =)
Mvh Siv

Brit sa...

SØØØT lue på enda søtere modell:) Fin måte å få mummikopp på ved å gi blod!Det skulle jeg også gjort, men det er litt avstand til blodbanken her jeg bor..

Stinemorღ sa...

Så fin den ble!
Er jo litt morsomt med en slik utfordring - du har vært kjempe flink! Og likt må det være ja :)

klem

Høstmamma sa...

Lua ble kjempefin! Veldig søt modell har du også;-)

Anonym sa...

Den ble kjempefin! Litt jobbigt da, når du måtte kreere selv,, men ekstra artig å lykkes. Flink er du! Flott modell må nevnes :).

Hadde også lyst på baggy lue til meg selv, men endte opp med pannebånd :)

God helg :)

Guri sa...

Kjempefin lue :) på den søteste modellen ;))
Ha ei flott helg :)

Rät&Avig sa...

Så fin!
Och sötaste modellen jag sett på länge!
/Ann-Britt

Katrine sa...

for en søt lue! :o) Flink du er!!

Synnøve sa...

Imponerende egenkomponering her! Fin ble den, selvfølgelig! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails