13 desember 2012

Pippi

Pippi er den store helten til jentungen og i sommer da vi var i Vimmerby og i Astrid Lindgrensverden ble det handlet inn garn til pippigenser til jentungen.

IMG_9112
Ikke helt i form.......

Det har tatt litt tid, for jeg har altfor mange store (langdryge) prosjekter jeg holder på med. Jeg oppdaget i tillegg underveis at genseren kom til å bli aaaalllllt for stor, dette resulterte i at genseren ble til jakke og en god del cm av genseren ble klippet bort. Jeg har for første gang sydd og klippet selv i strikketøy og det gikk jo jammen meg bra. Armene ble sydd på med maskin, selv om mor mi sverger til å sy dem på for hånd. Men det gikk ok det også. Jeg fikk litt monteringshjelp på belegget i armene av mamsen, for jeg hadde nemlig festet belegget for stramt slik at det viste altfor godt på utsiden..... det vil vi ikke ha noe av.

Langs kanten og i halsen plukket jeg opp masker og strikket stolpe slik som jeg har gjort på nøstebarndressene før. Enkelt. Liker bedre innsiden når du ikke får sykanten i veien, men denne skjulte mammen min også for meg, ikke med belegg, men med kryss (korssting?) av trådene oppover. Enkelt og effektivt.


Desember2
Pippi i ulike positurer (sterk/ser sint ut, normal og tenkede)Knappevalget var ikke så enkelt og planen var egentlig blå og røde knapper, jeg vurderte også kofteknapper. Men endte opp med knallrøde, litt store knapper i en butikk med litt lite utvalgt, knappene passer til jakken og jentungen elsker den. Ja den er fremdeles litt stor, men da passer den forhåpentligvis til neste vinter også ;)
EN liten bommert ble gjort helt på tampen og det er at jeg glemte å lage det siste knappehullet i halsen.......jadda. Jeg har sydd på knapp men ikke laget hull......godt det finnes symaskiner ;)

Her er det såpass at når vi spør hva jentungen ønsker seg til jul (2,5år), så er det Pippiting, spør vi hva hun vil ha å spise, så er det Pippimat. Spør de i barnehagen hvilken sang/julesang de skal synge, så er det Pippi.......Ingen tvil, hun er hekta ;) Kanskje det blir en liten Pippipakke under treet i år?........

I dag har vi vert i Luciatog ute i barnehagen, det var en kalt fornøyelse i mini snøstorm, men veldig hyggelig likevel ;) Håper snøen varer heeeeelt til jul ;)

Jula nærmer seg med stormskritt og jeg er ikke ferdig med pakkene,  jeg hadde store planer om å bli tidlig ferdig når jeg startet i Oktober......jaja slikt kan det gå, jul blir det nok uansett!!


Er du ferdig med alle juleforberedelsene?
6 kommentarer:

Snertne sneller og små nøster sa...

Så flott Pippijakke - virkelig en Pippifan verdig :-) Litjtupp hadde også en heftig Pippiperiode da hun var lita :-))

Ha det godt - klem Siv

polkadotpeticoat sa...

Look at that sweet smile I love her sweater.....

Stine sa...

Så koselig pippi-jakke :) Største juleforberedelsen min var å reise te gamlingene og den posisjonen ble intatt i dag ;)

Ingunn sa...

Godt resultat til slutt til tross for utfordringer underveis! Og det er læring i alt...
Pippigenseren er fin, og en trenger ikke være så hekta på Pippi for å like denne. Men de fleste liker vel Pippi!

Klem fra Ingunn

Anonym sa...

Kjempe fin pippi-genser. kunne til og med hatt en til meg selv :)

Guri sa...

Jakka ble jo skikkelig fin! Og nydelig jente du har!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails