02 april 2014

Dorthegenser

Takk for sist og håper noen savner meg!! JA, jeg har begynt å jobbe igjen, og JA det er travelt!!
Men for å ikke fortsette med sytingen, så vil jeg vise frem den nye genseren MIN!
Endelig et ego plagg.
Ja litt fordeler er det jo å jobbe natt, og det syns jeg også vi skal ha. I rolige stunder kan vi med godt samvittighet slappe av med et strikketøy.

Dorthegenseren har allerede rukket å bli en favoritt her hos meg. Deilig myk, varm og behagelig.Fargen er også helt perfekt grå. Kjempefornøyd med valg av originalgarnet, anbefales virkelig. Dyrt, men deilig garn!
Vil du strikke en Dorthegenser selv, så finner du den her hos Skappelgenseren.no
Som du sikkert ser, så er genseren egentlig lik Skappelgenseren,  med en annen struktur. Her er det en omgang med rett og en omgang rett og vrang. Litt nytt, siden "alle" har Skappelgenseren fra før, inkludert meg selv. (Den sèg forøvrig så mye i vask at det er blitt en innekosegenser!!!) Nå sikler jeg forøvrig på en av jakkene deres.......*holder fingrene borte fra bestillknappen foreløbig*


Jeg endret litt på oppskriften, det vil si at jeg la opp ti masker mindre både på fremstykke og bakstykke. Dette ble perfekt størrelse for meg (tror jeg). Ellers så la jeg kun opp fire masker mindre på ermet og økte ut til full størrelse.

Her bommet jeg faktisk litt med første arm når jeg la opp for lite masker, noe som resulterte i at jeg har strikket tre amer. Ikke akkurat det beste garnet å rekke opp, men det gikk.
Jeg har litt garn igjen så får se hva jeg kan få brukt det til.....typisk å sitte igjen med restegarn. Jeg fikk tilsent 7 nøster Mini alpakka (har 107 g igjen) og 7 nøster Suri (hvor jeg har 50 gram igjen) Totalt veier genseren 515 g, så om du er sjapp i hoderegning, ser du at det har gått bort ca 28g garn underveis, litt trådender her og der.....


I første omgang dampet jeg bare genseren og brukte den litt, helt til minsten gulpet på meg og jeg bare måtte vaske den for å få bort lukta.
Plusset etterpå er at den ble enda mykere, minuset er at den selvfølgelig siger, dette hadde jeg forsåvidt tatt høyde for i bolen, men ermene har nå blitt så lange at jeg må ha dobbel oppbrett på dem......Kul effekt, men litt bulkete under jakken kanskje.

Forhåpentligvis holder fin været seg videre så kanskje vi kan pakke bort jakkene for en stund? Det er nemlig VÅR og jeg elsker det!

Vår betyr ikke bare at vi nærmer oss sommeren, det betyr også at vi nærmer oss ferdig med husprosjektet vårt. Å som jeg gleder meg til å komme tilbake til huset. Større og nyere, klarer nesten ikke vente! Vil du vite hvordan det går med huset vårt, så følg meg på Instagram.

Har du strikket deg en skikkelig kosegenser som jeg kaller det? Vis meg gjerne!


Et lite spm til dere som bruker flikr for å ha bildene på bloggen, jeg får ikke til å flytte skriften til under bildet uten at bildene forsvinner, jeg må legge bildene inn igjen, gang på gang....kjenner jeg blir såååå frustrert. Er det en lettere måte å gjøre dette på? Takker for tips!!!

13 kommentarer:

DoktorIngrid sa...

Den genseren så utrolig herlig ut! Og fargen er en favoritt :-)

Sisselshverdag sa...

Ser skikkelig deilig ut :D
Enig i at man skal ha noen fordeler av å jobbe natt ;)
Ha en fin uke, snart helga igjen :)

Ellen Kristin sa...

Kjempefin genser, i den helt perfekte grå fargen :)

Ellen Karin sa...

På, det så ut til å være en skikkelig kosegenser ja. Kjempefin!

Kirsti sa...

Så vakker genser! Den ser utrolig deilig ut! Herlig fargevalg og fin struktur:)

Berit Stormarken sa...

Flott og deilig genser.

Lisbeth Severinsen sa...

Den var dritfin ! Ha en fin helg, hilsen Beth

4 barns mamma sa...

Så fin den var. Da har jeg funnet bloggen din også :-)

Sommerstrikk sa...

Hei! Veldig fin genser. Holder på å strikke den selv. Er lite spm, jeg lurer på hvordan man kan øke på armene slik at der ser naturlig ut. Nå øker 2m ved midtmerke, men synes det er vanskelig og vite hvordan man gjør det når man tar en rett og en vrang.

Komadyret sa...

Hei Sommerstrikk, jeg husker at jeg klurte litt med akkurat dette men hvordan jeg gjorde det......ska se om jeg husker! Hver gang du skal øke, må du starte med omvendt maske av hva som egentlig er på pinnen, øke en og fortsette i mønsteret. Var det forståelig? Da blir mønsteret riktig, og du gjør det samme i slutten av omgangen. På denne måten blir mønsterendringen i skøten og det vil ikke vise. Håper du får det til, husker det ga endel hodebry for meg også...:)

Sommerstrikk sa...

Takk Komadyrer, da skal jeg prøve det:)
Men jeg øker vel to masker på en runde..? For å følge mønsteret mener jeg? Og bør jeg gjøre det før eller etter merketråden? Beklager jeg hadde visst flere spørsmål... :)

Komadyret sa...

Ja du øker to masker pr omgang med økning. Andre maske og ant siste maske på omgangen. Dvs på begge sider av merketråden om du strikker rundt? Jeg strikket mine frem og tilbake som oppskriften sier. Litt vel mye montering men :) håper du får det til Sommerstrikk :)

Sommerstrikk sa...

Tusen takk, Komadyret! Fortsatt god sommer:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails