03 oktober 2014

Bølgegang

Det var her en natt for en liten måned siden at jeg impulsivt handlet litt garn fra Pickles.

Jadda, nattevakter kan være farlig jobb, spesielt når det er garnsalg. Dette har da resultert i ny jakke til jentungen. En jakke uten montering denne gang. (garnlageret består)
Den forrige jakken/kofta (fana) ble sendt hjem til min mor sist hun var her på besøk....i håp om å bli ferdig montert før vinteren kommer  (ja, jeg skammer meg).4år og prøve å stå i ro, ikke lett.....jakken var på i sånn ca 30 sekunder......

Iallefall, nytt mønster, nytt garnbekjentskap. Ja rett og slett ny jakke. Usikker på hva jeg syns om garnet. Det er deilige farger, grønt er liksom ikke helt meg, derfor valgte jeg det denne gang! Logisk? Det kan bli litt mye rosa på denne tutta her og hun passer det meste! Garnet er tvinnet med en tynn og en tykk tråd. Det er her jeg blir usikker, liker jeg effekten eller ikke. Det ble ganske mye bedre etter at jeg dampet jakken. Spørsmålet er vel om jentungen kommer til å like den. Det får jeg heller komme tilbake til.......

Garnet heter Summer Wool fra Pickles og er 70% bomull og 30% merinoull. Det føles merut  som ull enn bomull å strikke med, men ser kanskje mer ut som en tykk bomulls/ull genser. Bra forklart, not!
Det er fremdeles salg på det om du blir fristet av sukkertøyfarger!Jeg har strikket jakka frem og tilbake som mønsteret sier, men armene strikket jeg rundt på magic loop. Genialt enkelt å strikke ermer når man strikker oven ifra og ned. Det går som en lek! Tjahoo!

Mestringsfølelsen er på topp, strikkelysten er på topp , nytt hus er topp! Snart ferie, enda mer topp!
(jeg har fortrengt jakka jeg ikke monterer selv)Det er blitt høst på Vestlandet, i alle fall vind og 15 grader om det kan kalles høst.....Høstferie står for tur og det var rett før jakka tok seg en liten tur selv.

Som dere ser av farge mengden i toppen av jakken så har jeg litt rester til overs, og en halvveis plan for det også, ikke rart døgnet ikke har nok timer!!

Oppskriften er for øvrig fra heftet til Lene Holme Samsøe, Børnestrikk på pinne 3 1/2-4
Bølgegang på side 25
Det gikk med  293 g garn på pinne 3,5 i str 6 år til 4 åringen. Litt å vokse i med andre ord.

7 kommentarer:

 1. Wow, for en lekker jakke, likte så godt både mønsterborden og fargekomboen ! Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 2. Ble kjempefin! Nyt høstfeien :)

  SvarSlett
 3. Litt å vokse inn i, ja!

  Nattevakter er farlige greier... godt jeg ikke hadde helt skjønt det der med nettbutikker da jeg hadde nattevakter i gamle dager. (Ok, nå hørtes jeg ut om jeg var 70).

  SvarSlett
 4. Flott bølgejakke! Og ser ut til at fireåringer skal ha jakke en stund framover, ja.

  SvarSlett
 5. Knallfin rett og slett - ikke galt resultat av en nattevaktshoppeimpuls :-)

  SvarSlett
 6. For ei utrolig stilig jakke!

  SvarSlett
 7. Nattevakter eller andre grunner til våkennetter er farlig for strikkelommeboka. Fin jakke og friske farger!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails