29 januar 2011

Laaaange sokker

Er det noe jeg har fått "dilla" på i vinter så er det gode varme sokker til å ha i støvlettene.....eller "over knee socks" som det vel også heter på pakkene i butikkene......det har blitt noen par av disse i vinter!! Egentlig så liker jeg ikke helt at de går OVER kne, men vil helst ha dem rett under etter min smak og lengde på støvletterne mine.

Fristelsen til å lage slike sokker selv ble stor da jeg fant oppskrift på Garnstudio. Lange sokker OG mønster. Er det noe som er i mindretall i våre skuffer, så er det hjemmestrikka plagg i mønsterstrikk. Tenkte derfor at dette måtte da være en god måte å øve seg på til en eventuell mariusgenser eller annen genser/plagg med mønster. For skal jeg begi meg ut på et slikt prosjekt, vil jeg vite at det blir fint og at jeg mestrer mønsterstrikk greit.
Og mønster ER jo ikke noe problem!! Man må bare lese litt mer oppskrift/diagram, og følge litt mere med på strikketøyet ;) Ja, jeg har jo strikket litt mønster før, men ikke såååå mye på en gang.

Men sokk nr 2 (syndromet) hadde nok latt vente på seg, om jeg ikke hadde vert *fornuftig* og tatt med meg kun to prosjekter til Spania! Når jeg var ferdig med sokk nr 1 OG høstvesten, ja da måtte jeg bare starte på sokken hvis jeg ville strikke noe. Og jammen ble den ikke nesten ferdig også før vi måtte reise hjem til kulden igjen (forsåvidt ikke sååå kaldt lengre). Sokken(e) gikk overraskende raskt å strikke, og den var slett ikke så kjedelig som nr to ting pleier å være ;)Nørdeinfo :)
Arbeidet vokser fort med Karisma fra Drops (forøvrig et herlig garn), og pinne nr 3.5 Jeg har brukt fargene 01 naturhvit og 16 Mørkgrå. Garnmengden endte på 260g.

Det ble en liten ufrivillig endring i oppskriften ved at jeg strikket bråtet med flere masker enn hva oppskriften sier. Jeg leste typisk på feil oppskrift da jeg la opp masker (de har 3 nesten like sokker i oppskriftene sine). Jeg strikket heller ikke sokkene så lange som de skulle være (med vilje),  jeg ville heller ha dem under kne (med bråtet brettet ned). Det vil si at jeg strikket en stjerne mindre enn hva mønsteret viser/sier.


Jeg digger de nye sokkene mine, de er gode og varme.....Men minuset (ja det finnes vel ofte et minus som  noen ganger forblir usagt?) Minuset er at garnet er 100% ull, det er superwash men........, ikke noe raggegarn med tanke på slitasje på foten. Så jeg får prøve å bruke dem forsiktig!!? Garnet er også såpass tykt at man komme ikke opp i vanlige støvletter om man ikke har kjøpt støvlettene et nummer for store!!! (Kanskje de hadde passet i et par lange støvler?? hmmmm synd jeg ikke har det!!! Men det står på ønskelisten ;) )
Men foten og sokkene går glatt nedi et par "fake" uggs. ;) Men sånn likevel, jeg er både "litt" stolt og veldig fornøyd med arbeidet ;)

(Sorry dette flotte uredigerte bildet med lister og diverse på, men etter datakrasjen min "tjulåner" jeg samboeren sin pc og her er det null redigeringsprogram........Foreløbig ;))

Ha en fortsatt flott helg, vi har selskap 3 dager til ende (1 er overstått). Samboeren fylte året på fredag og den lille store gutten min blir hele 4 år på mandag ;)  Hipp, hipp hurra for guttene mine ;)

10 kommentarer:

 1. Århhhhh , de er smukke , og hvor er du blevet dygtig , nu kan du godt gå igang med Marius :-))

  Karisma , ja , ikke særligt slidstærkt , men du skulle prøve sokkegarnet fra Navia , det har jeg anvendt til mine selbu strømper , det er kæmpe fint at strikke med :-)

  SvarSlett
 2. De er jo kjempefine og så pent strikket... så du for sikkert ikke noe problem med en Mariusgenser :)
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 3. Så fine de var!! :) Imponerende mønsterstrikk!

  SvarSlett
 4. Grattis med dagen til guttene :-) Sokkene ble kjempestilige! Sy på dem tynt skinn under, så kan du bruke dem som tøfler i stedet for :-D

  Ha en flott søndag - klem Siv

  SvarSlett
 5. Disse er virkelig dritlekre! Skjønner godt at du digger dem :-D

  Tusen takk for at du er med på mitt blogg-lotteri!

  SvarSlett
 6. Absolutt stilige sokker. Det er akkurat eit par slike lange sokker som kanskje kan få meg over på sokkestrikking også. Eg har veldig lyst på eit nytt par.

  SvarSlett
 7. Så flotte sokker! Og mønstersokker er ingen spøk - ganske utfordrende å ikke strikke med for stram tråd synes jeg i alle fall ;) Tipper de blir gode kosesokker!

  SvarSlett
 8. Se der ja,! Så fine som de ble, så er det ikke noe problem å kaste seg over mønsterstrikk videre.

  SvarSlett
 9. Wow for noen sokker! Du har all mulig grunn til å være stolt!

  SvarSlett
 10. De var kjempefine! Jeg er imponert over alle som har tålmodighet til å strikke mønster.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails