28 august 2012

Varm dress til ei nyfødt tulle

Sommeren står på hell og høsten kommer raskere enn vi tror. Da er det frem med ulltøy og varme plagg (ok, vi venter noen uker til håper jeg).
Også nye verdensborgere fortjener varme dresser og en slager hos meg har vert heldressen fra Nøstebarn. Dressen er og blir en stor favoritt blant alle strikkeplaggene mine, den er fin, varm, varer utrolig lenge i størrelsen og ikke minst, den er forholdsvis rask og enkel å strikke (det gir jo et stort pluss hos meg).Har du fremdeles ikke latt deg friste av denne fantastiske dressen vil jeg anbefale deg det på det "varmeste". Dette er min.......telletelle.....4 dress tror jeg, to til jentungen og to gaver. Denne gangen er det en liten prinsesse som skal holde seg varm i vinter. Dressen er strikket i str 0-6 mnd.De smale stripene gjør jobben lettere synes jeg....bare en stripe til og en til og en til......høres det kjent ut?
Droppet økningen bak pga stripene og har aldri kommet på at økningen mangler på de tidligere dressene for de blir romslige og gode selv om jeg aldri får helt nøyaktig strikkefasthet.Pyntet med nydelige hjerte knapper i tre kommer ullen til sin rett og forhåpentligvis blir lille Ella god og varm hele vinteren igjennom med dressen.

Det gikk med noen strikketimer på bobiltur i sommer og ble brukt 185g
Garnet er igjen NZ Lammeull fra 123knit.com på pinne 3.5 og 4.5. Sart lyserød (Pale Rose) og Gammelrosa (Old Rose) er brukt.

12 kommentarer:

Marion sa...

De er sååå fine de dressene! Har strikket en sånn nøstebarndress. De er så raske å strikke også. Noe som er ett stort pluss for travle småbarnsforeldre ;)

Ingvild sa...

Hei, Strikker du på bestilling? Jeg har såååå lyst på en sånn dress til lilletusta mi - nå når det går mot høst og vinter og kaldere tider.

Anonym sa...

Hei Beate:) Så fine dressen blei:) Eg e igang med Hedda sin og e på fot nr to;)
Hilsen Hanne;)

Komadyret sa...

Ingvild, jeg strikker vel egentlig ikke på bestilling da jeg er litt for travel og for perfekjonist til å selge strikkeplagg, hehe....Så sorry ;) Denne får du helt sikkert til selv da ;)

tantemaraj sa...

Det er absolutt en bruker favoritt her også... jeg skal snart til på 3 størrelsen... :)

Har heller aldri savnet vendingene bak... Den er stor og god!

Det blir en flott prinsesse i rosastripedress!

Kristin sa...

Åh, det var nydelige farger sammen! :D Har også fått litt dilla på nøstebarndresser, og har strikket 4 stk - har lyst til å strikke flere.... :P

Linda sa...

Fin dress! Kanskje eg skal strikke ein til den nye tanteungen min:)

Synnøve sa...

Nøstebarndressen er gulle god! Fine farger og flott gjennomført arbeid :)

Silje sin blogg sa...

De dressene ser jo bare herlige ut! Om jeg klarer å strikke sliker en annen sak da;) nydelige farger

Berit sa...

Flott dress. Ser deilig ut.

Anonym sa...

Hei, Har du strikket med dobbel tråd av dette garnet?

Komadyret sa...

Dobbel tråd ja ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails