19 januar 2013

Forberedelser

Med 9 uker til termin har jeg så vidt begynt å tenke på litt forberedelser til babyen kommer.  Med tredjemann så har man jo endel babystasj liggende (ja som sagt jeg kaster jo nesten ikke noe *kremt*)

Men jeg kunne jo ikke strikke når eldstegutten ble født for snart 6 år siden, så jeg har jo ikke noe særlig  med hjemmestrikkede gutte babyklær som jeg har laget selv. De som følger meg på Ravelry har kanskje sett at jeg holder på med litt av hvert av babyprosjekter.......(Ja selvfølgelig alt på en gang). Men årets første påbegynte og ferdigstilte prosjekt ble denne gang vognteppe.

IMG_9500

For å forklare strikkenivået mitt for 6 år siden var det rettstrikk og toving som kvalifiserte som avansert strikking. Jeg kunne vel ikke legge opp masker heller om jeg husker riktig, jeg så heller ikke forskjell på rett og vrang og jeg kunne ikke lese oppskrifter.

Jeg strikket faktisk en ting til førstemann og det var et tovet vognteppe som jeg selvfølgelig fremdeles har. Det ble litt tykt og stivt, men det ble stolt brukt, jeg hadde jo laget det selv. For å si det slik så har vel nivået (heldigvis) steget en del hakk siden den gang, både på strikke og heklefronten.

IMG_9515

Jeg har jo laget endel tepper de 4 årene jeg har blogget (se her), det er oftest hekling vil jeg selv tro, det er raskt, det er fint og rett og slett favoritt heklesyssel.

Vognteppe denne gang falt på dette nydelige teppe hos Strikkeprinsessa. Kjempeflott tutorial og når du først har laget et par blomster og ruter kan du dem utenat ;)

IMG_9507

Teppe ble vel heklet på en liten eller stor uke, det gikk i en fei på heklenål 4.5 og med  Drops Lima. Originalen er heklet i Nepal, men fargespekteret var finere i Lima og derfor endte valget på et litt tynnere garn med mørkeblått, lyseblått og hvitt. Det gikk med kun 321 gram til teppe, jeg tror jeg kjøpte ca 750g på Drops Alpaca salget før nyttår, så jeg kan i grunnen lage et til om jeg ikke bytter inn garnet ;)

Gleder meg til å finne fram bagvognen og prøve teppe på........men får nok vente tålmodig noen uker til.

IMG_9501

9 kommentarer:

 1. Lekkert :)
  Flink du!
  Jeg kan ikke strikke....men svigermor kan ;)

  Klem

  SvarSlett
 2. For et lekkert teppe!

  Har ikke knekt heklekoden desverre, skulle gjerne kunnet det også!

  SvarSlett
 3. Kjempe fint teppe! Masse lykke til med den lille:)

  SvarSlett
 4. Så fint teppe og spennende med nr 3! Må si jeg strikket mest til nr 3 selv. Lærte meg og strikke rett etter nr 1. Stakkars hun måtte gå i mye rart som var skjeivt og skakkt...hihi men jeg hadde ihvertfall strikket det selv ;)
  Masse lykke til!

  SvarSlett
 5. Nydelig vognteppe!!! Det vil gjøre vogna;) Kjekt å lage litt nye ting også... selv om en gjerne har basicen!!

  SvarSlett
 6. Så nydelig dette ble i lyseblått!! Og en racer er du jammen ;) Vi har brukt vårt teppe masse :) Tusen takk for linken og lykke til med fødselen- jeg kommer til å følge med ;) Klem

  SvarSlett
 7. Nydelig babyteppe! Lykke til med alt forestående! Koselig å lage noe til sin egen baby.

  Ønsker deg en fin dag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Veldig fint teppe :-) Stas å ha laga selv. Jeg kunne å strikke da jeg fikk ungene, men jeg strikka ikke noe til dem....av en eller annen merkelig grunn - tror ikke jeg var så hekta da som jeg er nå ;-) Jentene mine er 22 og snart 16, så det er vel ikke så mange år til jeg blir mormor, og da skal det strikkes vettu ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 9. Så lekkert teppe! Elsker at blomstene stikker ut. <3

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails