02 juli 2014

Gult ER kult!

Jeg har skikkelig GUL dilla om dagen, som oftest får jeg alltid dilla på gul sånn rett før påske. Det er vel andre året på rad jeg har ønsket meg en skikkelig gul kosegenser ala skappelgenser rundt påsketider, og ikke laget det. Jeg vet at jeg tar tid å strikke voksengenser, det tar mer en de par timene jeg kunne tenke meg at det tok. Som oftest kommer jeg på at jeg har lyst på en sånn genser sånn ca midt i påsken og drømmer da om en koselig påske med snipp snare ferdig genser på en to tre.....ja jeg sa drømmer!

IMG_4091


Såpass rot i virkeligheten har jeg at jeg vet den fremdeles hadde ligget i en korg om jeg hadde begynt på den i april.....ergo, ikke begynt i år heller. Kanskje over jul? mulig den da hadde vert ferdig til påske neste år?....

Men vi er langt ifra påske nå, SOMMEREN er her, det er skolefri og jobbing på meg. Foreløbig. Vi tjuvstartet ferien med en liten Spaniatur, det var deilig etter å ha stresset oss halvt ihjel med hus i lange tider. Deilig for kropp og sjel, sol, bading og kos. Lading av batterier, det trengtes!

IMG_4093


Ullstrikking om sommeren kan bli varmt, men likevel fast bestemt på å få ferdig med 70`talls jakken jeg hadde begynt på til minstemann, tok jeg den med meg til Spania. Det ble lite strikking, men den kom seg likevel av pinnene til slutt. Jeg endret planen om jakke til genser underveis for å lette arbeidet. Egentlig trodde jeg den kom til å bli altfor stor da oppskriften kun har oddetalls størrelser (1 år, 3 år osv) og derfor var planen å strikke rundt, måle og klippe vekk det som ble for stort og så sy den til jakke. Men jommen sa jeg smør, genseren er nok litt lang, men den er sannelig ikke for stor i bredden. Flaks eller dyktighet?

IMG_4090

Barnehagestart til høsten må jo innebære en god varm men tynn strikka genser til mini. Jeg tror han vil lyse opp med de lange vippene sine og i kul gul genser. Det må nok også noe mer ull til, men det finnes også endel i arvekassen om jeg leter etter, ikke vits i å lage dobbelt opp spør du meg. Hjemmelagede strikka/arve klær er jo gull verdt *smilefjes hjerte*.
Men, kanskje han skal slippe å gå i storesøster sine rosa plagg.....vi får se ;)

IMG_4092

Litt fakta for oss som liker sånt!
Mønstere til jakken finner du i Guttestrikkeboka.
Jeg har bukt Drops alpaca hvit(eller natur?) i enkelt garn og  NZ lammeull gul i dobbelt garn. Det blir litt strukturforskjell og tykkelesforskjell siden garnene er såpass ulike, men det gir litt hjemmelaget sjarm synes jeg. Jeg fulgte raglansfellingen og laget en liten hals fremme ved å strikke to og to sammen på en omgang, huseker ikke hvor mye. På halskanten laget jeg en liten knapp med en åpnin kun i halslinningen, bare i tilfelle den skulle bli trang over hodet.
Det måtte selvfølgelig litt damping til for å jevne ut det verste, men det synes når den ligger flatt. Usikker om dette vil synes godt i bruk. Time will show.
Det gikk med ca 138g garn, litt mer gult enn hvitt.


11 kommentarer:

  1. Hvor er den bare fin :-) Er selv ret vild med gul, så syntes den er rigtig lækker og frisk...

    SvarSlett
  2. Gult er så friskt og fint! Heldig han som får bruke denne :)

    SvarSlett
  3. Gult og hvitt er så friskt sammen! Denne blir fin til høsten.

    SvarSlett
  4. Gult er definitivt kult! Denne ble råfin :D

    SvarSlett
  5. Den er så fin... Og jeg er helt enig i at gult er helt fantastisk!

    SvarSlett
  6. Genseren ble kjempefin! Synes virkelig det gjorde seg med den knappen.

    Fortsatt god sommer! Her strikkes det pulsvarmere med fletter og perler nok en gang.

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  7. Så lurt å strikke genser av den oppskriften, det skal jeg huske på;) Din versjon ble kjempefin :)

    SvarSlett
  8. Så flott den ble i genservariant, det gjorde seg med knappen også!

    SvarSlett
  9. Gult er en flott farge til både jente og gutt :-) kjekt me arve strikk men litt nytt må man få som andremann :)

    SvarSlett
  10. Den var jo kjempefin syns jeg! Virkelig fint med gult! :)

    SvarSlett
  11. Det var en lekker gulfarve, så fin og frisk :) nydelig genser er det

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails