04 juni 2015

Finally done

Fana koften til jentungen som har ligget ferdig siden i fjor vår, har endelig sett dagens lys. Den har blitt fristet frem gang på gang, men det viser seg at montering ER og BLIR kjedelig.

Fana jacket

Mammaen min var så snill og sydde i armene for meg da sy-vegringen ble for stor. Dette var sikkert i høst eller tidlig vår.....husker faktisk ikke. Så fikk jeg endelig strikket hetta litt sånn innimellom litt annet strikk. Jeg klippet vekk litt av sårkantene og kastet over litt mer på selve delingen fremme.

Glidelås i jakken var min plan, dette ble ikke godkjent av jentungen så da ble det knappestolpe likevel. Å strikke knappestolpe på langs når man aldri har gjort det før, ja det er OGSÅ tiltak. Så vet dere det!

Fana jacket

Det gikk igjen et par uker fra hetta var ferdig til jeg kunne si meg ferdig med knappestolpen. Alltid tusen andre ting som frister mer enn å lage stolpe.....Men å strikke stolpen vertikalt var ikke så galt likevel, og det hadde nok vert gjort i en fei om jeg bare hadde hatt litt mer tålmodighet.  Jeg festet stolpen underveis og laget knapphull etter hvor jeg hadde markert på jakka. Endte opp med 5 knappehull istedenfor 6 da jeg klarte å forskyve de litt til tross for markeringer.  Pyttsann, fønka med 5 også. Strikket knappestolpen i 8 masker ribb og med 3 masker glattstrikket belegg til innsiden, genialt.

Fana jacket

Jakken ble strikket i fjor vinter og som sagt så har den ligget umontert et år før armene kom i. Så gikk det enda noen måneder før hetta og knappestolpen kom på plass. Noen nikker sikkert gjenkjennelig, been there, done that. Jeg liker ikke ufoer så den MÅTTE gjøres ferdig, da helst før jentungen vokser utav den. Heldigvis så strikket jeg den i 6-8 år eller noe slikt, så forhåpentligvis vil den også passe til høsten om hun ikke gjør et kjempehopp i klesveien ila sommeren.

Fana jacket

Hun liker den veldig godt selv også, og "heldigvis" (!!!!!) er juni fremdeles kald så hun kan bruke den litt nå mens den er enda fersk......

Oppskrifta er fra Sandnesgarn, genseren er strikket i smart.
Kofteknapper (som sikkert er dyrere enn jakka) er kjøpt på lokal garnbutikk.

7 kommentarer:

 1. Uansett, godt jobba, og kjempekult resultat :)) Superflott jakke!

  SvarSlett
 2. Den ble i det minste ferdig før den var for liten, en bragd i seg selv ;) Og veldig fin ble den også :) Ingen minus at mottaker likte den også.. *klapp på skulderen*

  SvarSlett
 3. Så fin den ble - digger fargene :D Og det ser jo ut som om moren din er flink til å montere, så da kan du vel bare fortsette å la henne ta jobben ;)

  SvarSlett
 4. Lekker Fana-jakke! Denne varianten med hette var moderne for 30 år siden også. Godt den fremdeles er stor nok når den ble liggende så lenge. De fleste synes nok det er artigere å strikke enn å montere, men det er noe med å nærme seg målet. Det motiverer meg.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Den var rålekker! Fargevalget ditt helt nydelig :)

  SvarSlett
 6. For en lettelse å få et slikt prosjekt ferdig! Jakka ble kjempefin i tøffe farger! Stilig med hette :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails