09 januar 2016

Strikka skjørt

Godt nyttår alle sammen.

Det går treigt her om dagen, jeg har vert sjuk hele desember og i tillegg var første uka av januar skole-uke. Vanvittig kjekt med deltidsstudium, selv om det er travelt. Nå skal jeg bruke de neste ukene på å bli helt frisk igjen. Lungebetennelse er ikke å spøke med....

Jeg har strikket meg skjørt. Selv om jeg håpet å få det ferdig i romjula, kom det ikke av pinnene før nå på nyåret.  Hvem skulle vel trodd at jeg noen gang kom til å strikke meg skjørt, jeg som kun har et kjøpe skjørt i skapet fra før.

Dette skjørtet går fort å strikke og morsomt var det også.
Mønsteret var enkelt selv om noen ganger gikk det litt fort i sikksakkene og jeg måtte strikke meg litt tilbake her og der.

Sikksakkskjørt

Jeg ble anbefalt å strikke i garnet Sterk fra Du store alpakka og dette garnet var jammen deilig og fint.  Jeg elsker alpakka garn, og dette er en god blanding av alpakka, merino som er forsterket med nylon. Så forhåpentligvis gjør det garnet mer slitesterkt.

Sikksakkskjørt

Sikksakkskjørt fra Klompelompe har blitt populært, rekk opp hånda de som ikke har strikket det enda. Jeg tenkte i mitt stille sinn at dette kommer jeg aldri til å strikke, hva skal nå jeg med et strikkaskjørt liksom.....men der beit jeg meg selv i halen. Skjørtet vokste liksom på meg til mer jeg så det på andre. Så nå gjenstår det jo bare å få bruke mitt selv da....Alle juledagene og finklær sesongen er over for min del som elsker å gå i joggebukse/pjamas når jeg er hjemme. Kanskje jeg skal ha som nyttårsforsett å pynte meg litt oftere, hehe.

Farge 848 - finner den faktisk ikke på siden til Du store alpakka. Det er en lys blå farge som ser mer grå ut på bilder. Litt vanskelig å gjengi.

Sikksakkskjørt

Det gikk med 155gram garn. Det vil si litt over tre nøster.
Det siste ny-sprettede nøste ble til to Tora pannebånd fra samme boka til Klompelompe.

Sikksakkskjørt

Enkle og dekorative pannebånd. Jentungen syns det var "deilig å ha på".  OG man får bruke strikkemølla til å lage bånd OG man slipper å ha mer restegarn. Jippi!

Totalt bruk 4 Nøster med Sterk, og skjørtet er forlenget litt i forhold til hva oppskriften sier.

3 kommentarer:

  1. Kjempefint skjørt, jeg har også strikket det i det garnet og er kjempefornøyd :)

    SvarSlett
  2. Jeg hadde lungebetennelse på denne tida i fjor og vet hva du snakker om. God bedring! Og beregn god tid.
    Jeg fikk Klompelompeboka til jul og har tenkt å strikke det skjørtet. Takk for tips om garn! Så fine pannebånd det ble av restene!

    God søndag fra Ingunn

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails