24 februar 2016

Skånevik sokker

Siden Vinterferien nå er over er det på tide og mimre om  høstferien - vi var da en liten tur til Skånevik på hyttebesøk. Her har de en koselig strikkebutikk som jeg i farten ikke husker hva heter..... denne måtte selvfølgelig ilegges en visitt.

Skåneviksokker

Selv om prosjektene allerede var i gang, så jakter man alltid etter nye prosjekter. Jeg liker også godt å prøve nye garn og da hun hadde salg på Alpakka sokkegarn, så heiv jeg meg rundt og kjøpte et par nøster.

Hun hadde strikket en modell selv og ga oss muntlig mønsteret på disse. Enkle men fine strømper.
Det er år og dag siden jeg strikket strømper sist, det er greit strikk men det er så kjedelig og begynne på nr to som skal være helt lik......

Skåneviksokker

Disse gikk greit og sånn innimellom ble de ferdige, og guri så deilige og varme de er. Det er de beste ullsokkene jeg noen gang har hatt på føttene. Garnet er såpass tynt at jeg kan bruke de i sko om jeg vil, og de er såpass slitesterke at etter mnd med bruk er de like fine enda.

Skåneviksokker

Jeg har strikket i koksgrå farge, ikke så bra for å gjengi mønster, men greit for å slippe å se at sokkene blir skitne ...hva, skitne gulv?. Heller ikke så lette å ta bilde av.....


Skåneviksokker

Jeg sa til damen i butikken at jeg skulle kalle dem for Skåneviksokker, så nå blir de kalt det. Alltid kjekt med litt minner fra turen.

Det gikk med ca et nøste på hver sokk.

Mønsteret på sokkene er *to rette og to vrange- to omganger, for så to rette omganger* gjenta * til ønsket lengde eller ca 16-18 rapporter. Dette gir en effekt som ser ut som det er fletter. Mønsteret kommer ikke frem på disse mørke sokkene. Jeg googlet bare hælen og fant en fin beskrivelse med bilder her.

1 kommentar:

  1. Så bra at du ble heldig med sokkegarnet ditt! Greit med koksgrått!

    God helg fra Ingunn

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails