16 januar 2018

Votter

Etter at jeg strikket Riddari genseren min har jeg endel rester igjen, i boka Islandsk strikk finnes det et par votter, og derfor gikk jeg for en versjon av disse som restestrikk. Jeg er ikke noe dreven i vottestrikk og de siste vottene jeg strikket var vel til noen unger for et par år tilbake om jeg minnes riktig. 


Votter


Vottene heter Handtak og strikkes i 7 farger, jeg hadde ikke like mange farger og derfor ble mine en litt egen versjon. Må si meg fornøyd med disse selv om passform med tommel på ytterkant ikke blir den aller beste, blir faren for å strikke feil med tanke på tommelhull, ikke til stede. 

Gode og varme er dem også, og etter en runde i hjemmelaget blokker, ble de også mye finere i fasong. Bare se forskjellen….


Votter


Før blokking ser man tydelig at jeg har strammet litt vel mye i fargestiftene, prøve å unngå dette, men da det er dobbel tråd og enkel tråd viser dette likevel. 
Blokking er et must, nå ser de bare rare ut.


Votter

Vottene på hjemmelaget blokker av puslespill matte


Handtak

Ferdig blokket

Det gikk med 65 gram Lettlopi garn fra Istex, ikke akkurat garnsluk, så da spørs hva resten av restene skal brukes til, har vel kanskje to-tre nøster totalt……tips? 
Har sett på et sjal, og et par votter til foreløpig.


Foresten, Riddari genseren min har jeg innsett at ble for lang og vid i toppen for meg, den har ikke blitt brukt og ligger bare i skapet. 

Jeg tenker derfor å selge den, gi meg en lyd om du er interessert! Strikket i str S, men er nok en dame m/l vil jeg tro, den har pulsvanter på ribben på ermene…..mål kan sendes på mail.  


Riddari

Genseren er et syn om jeg må si det selv, jeg har veldig lyst å strikke meg en ny i rett størrelse. 

1 kommentar:

  1. Kjempefine votter og fargene var bare lekre.
    Så lurt å lage blokker av puslespillmatte, det skal jeg huske :)

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails