11 oktober 2014

Pilotlue

Strikkelyst på topp og to av tre prosjekter jeg holdt på med på en gang er ferdig. På tide å starte på noe nytt.....bareselgave er stikkord for neste prosjekt.

Pilotlue til minsten denne gang, ja for nå er det på tide å begynne med luer igjen. Sommeren forsvinner sakte men sikkert, selv om vi forlenger sommeren litt med sydligere varme en liten stund til.



Oppskiften er fra Klompelompe, har du ikke snust på hjemmesiden deres, så ta en titt. De er lokale damer som lager utrolig mye fint, her er det mye å drømme seg bort i.

Lua er rask og morsom å strikke, kanskje litt knotete skrevet oppskrift etter min mening, da den var litt vanskelig å tolke noen plasser. Men den ble da ferdig, om mulig litt lengre enn hva den skulle være? da av-fellings rundene var litt vanskelig å forstå.....jeg jukset det til på min egen måte, nyttet ikke helt å følge oppskriften her. Noen som har slitt med det samme?

Man strikker lua, hekler opp (eller plukker opp) til klaff fremme og sideklaffene. Øreklaffene avsluttes med å strikke de tre siste maskene som  i-cord. Genialt!


Lua er strikket i originalgarnet Merinoull fra Sandnes garn, deilig garn å strikke i faktisk. Jeg er skeptisk til slike "blanke garn" som jeg kaller det. De ser så akryl aktige ut etter min mening, men så lenge de er 100% så får jeg tåle at de er superwash behandlet. Garnet deler seg litt når man strikker med det, litt som bomullsgarn kan gjøre, er det lite tvinnet kanskje?
Men de skal ha for fargene, de er kjempeflotte ;)




Knappene fant jeg i lageret og er fra Snella og Petronella, kjøpt på Fem Høns på Stord for endel år tilbake. (knallkjekk butikk btw)

Lua er strikket i str 1-3 år, det gikk med litt over et nøste.
Derfor kjøpte jeg likegodt et nøste til for å lage enda en.......og sitter fremdeles igjen med restegarn.....mulig det blir pannebånd av resten?

Vil du se andre flotte pilotluer, så gå inn på Instagram og #pilotlue, det er så mange fine varianter der ute. OG glem ikke bok Give awayen på Instagram hos @Komadyret.

Ha en super helg alle sammen!


4 kommentarer:

  1. Fin lue, litt nostalgisk mønster. Ser ut som om det gikk veldig bra til tross for knotete oppskrift. :)

    SvarSlett
  2. Veldig fin! Det må bli en slik på knerten min også etterhvert! Likte fargen på lua!

    SvarSlett
  3. Fin vri på en barnelue. Pilotlue blir nok populært hos en liten tass. Synd mønsteret var vanskelig å forstå.. Luen din ble veldig fin:)

    SvarSlett
  4. Så fin den var! :) Var ikkje klar over at dei har begynt å selge oppskriftene sine, så dette må sjekkast ut! ;)

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails