17 mai 2011

Hurra, hurra.................. nå er dagen over!!!

Dagen før dagen hadde jeg aldri blitt klar om ikke mammaen min hadde kommet på besøk. Jeg var halvslakk som vi sier på vestlandet, så jeg lå litt etter i gjøremål da energien ikke strakk helt til!

Hun strøk bunadene til ungene, bunadskjorten min, sydde et par knapper i buksa til guttungen og hjalp meg å lage rabarbrakompott/dessert som jeg fikk så akutt lyst på da jeg var på butikken ;) Jeg takker og bukker for god hjelp, som resulterte i at jeg kunne lage et pannebånd til jentungen, som matchet bunaden......selvfølgelig!
Det var nemlig meldt litt kaldt, og et skaut varmer liksom ikke like godt føler jeg, så da ble det Stinemors pannebånd. Laget i en fei ;) Og kaldt vind ble det (ingen 17. Mai uten), så pannebåndet og skautet ble brukt om en annen hele dagen.

Bunaden er forøvrig en hverdags bunad som mormoren min laget til tanten min da hun var liten, så den er sånn ca 40 år gammel, og like fin ;) Nydelig spør du  meg ;)

Denne gangen er pannebåndet strikket i bomullsgarnet Mandarin Petit, det gikk med 23 gram.


(Bilde fra en varm og god 8.mai, derfor uten sjal)

Her ser dere en liten sniktitt på Rogalands bunaden min, det er en Nordaker bunad, mørk blå med Frafjord mønster. Denne er det den flinke Mammaen min som laget til meg da jeg var konfirmert.......Takk mamsen ;)

Håper alle har hatt en flott 17. Mai feiring, på den ene eller andre måten ;)2 kommentarer:

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails