06 juni 2011

Gjenbruk.....

Et av formålene med symaskin er å kunne fikse på ting som bli ødelagt og kanskje re designe noe barne/voksen tøy etterhvert.

Jeg har tenkt at jeg får starte i det små og øve meg å sy på det som er å øve på,  hva er da ikke bedre enn å lage shorts av for korte bukser......og som i tillegg har hull på knærne.

(Finn 1 feil......;)

Guttungen vokser helst i lengden (heldigvis), og da er det jo ikke noe i veien for at buksene kan bli shortser etterhvert, for de passer jo fremdeles i midjen.....


Shortsen ble tatt godt i mot av guttungen og han var nesten stoltere enn meg når han sa jeg hadde sydd den til han.....*smelt* ;) Denne fikk bli "jobbeshorts", den har allerede malingsflekker på seg, men det gjør da ingenting. Buksa hadde jo blitt kastet om jeg ikke hadde sydd den om ;)I samme slengen prøvde jeg meg på en ull stilongs. Guttungen har det med å få hull på høyre kne på alt av bukser og ull stilongser. Hullet var for stort til å sys fint sammen og derfor fikk guttungen velge farge på lappen selv. Stoffet er fra Ikea.Denne stilongsen heter nå solstilongs ;) Det var vel heller vanskelig å få til sømmer som likner på bildet nedenfor, men et lite og tappert forsøk ble det. Stilongsen gikk så vidt over friarmen på maskinen, så da var det ikke så lett og snu og sy på både langs eller tvers.....men den duger nok en stund til likevel ;)
(Forhåpentligvis trenger han den ikke før til høsten da)


(Bilde fra boka Brukt på nytt av Kathrine Gregersen)


3 kommentarer:

 1. Ser ut som vi er igang med samme bok for tiden! Moro!

  SvarSlett
 2. Ja til redesign!!

  Og den boken er en favoritt ;)

  SvarSlett
 3. Så flink du er :) Shortsen ble jo helt super jo, og stillongsen varer nok en sesong til! :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails