13 desember 2012

Pippi

Pippi er den store helten til jentungen og i sommer da vi var i Vimmerby og i Astrid Lindgrensverden ble det handlet inn garn til pippigenser til jentungen.

IMG_9112
Ikke helt i form.......

Det har tatt litt tid, for jeg har altfor mange store (langdryge) prosjekter jeg holder på med. Jeg oppdaget i tillegg underveis at genseren kom til å bli aaaalllllt for stor, dette resulterte i at genseren ble til jakke og en god del cm av genseren ble klippet bort. Jeg har for første gang sydd og klippet selv i strikketøy og det gikk jo jammen meg bra. Armene ble sydd på med maskin, selv om mor mi sverger til å sy dem på for hånd. Men det gikk ok det også. Jeg fikk litt monteringshjelp på belegget i armene av mamsen, for jeg hadde nemlig festet belegget for stramt slik at det viste altfor godt på utsiden..... det vil vi ikke ha noe av.

Langs kanten og i halsen plukket jeg opp masker og strikket stolpe slik som jeg har gjort på nøstebarndressene før. Enkelt. Liker bedre innsiden når du ikke får sykanten i veien, men denne skjulte mammen min også for meg, ikke med belegg, men med kryss (korssting?) av trådene oppover. Enkelt og effektivt.


Desember2
Pippi i ulike positurer (sterk/ser sint ut, normal og tenkede)Knappevalget var ikke så enkelt og planen var egentlig blå og røde knapper, jeg vurderte også kofteknapper. Men endte opp med knallrøde, litt store knapper i en butikk med litt lite utvalgt, knappene passer til jakken og jentungen elsker den. Ja den er fremdeles litt stor, men da passer den forhåpentligvis til neste vinter også ;)
EN liten bommert ble gjort helt på tampen og det er at jeg glemte å lage det siste knappehullet i halsen.......jadda. Jeg har sydd på knapp men ikke laget hull......godt det finnes symaskiner ;)

Her er det såpass at når vi spør hva jentungen ønsker seg til jul (2,5år), så er det Pippiting, spør vi hva hun vil ha å spise, så er det Pippimat. Spør de i barnehagen hvilken sang/julesang de skal synge, så er det Pippi.......Ingen tvil, hun er hekta ;) Kanskje det blir en liten Pippipakke under treet i år?........

I dag har vi vert i Luciatog ute i barnehagen, det var en kalt fornøyelse i mini snøstorm, men veldig hyggelig likevel ;) Håper snøen varer heeeeelt til jul ;)

Jula nærmer seg med stormskritt og jeg er ikke ferdig med pakkene,  jeg hadde store planer om å bli tidlig ferdig når jeg startet i Oktober......jaja slikt kan det gå, jul blir det nok uansett!!


Er du ferdig med alle juleforberedelsene?
6 kommentarer:

 1. Så flott Pippijakke - virkelig en Pippifan verdig :-) Litjtupp hadde også en heftig Pippiperiode da hun var lita :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Look at that sweet smile I love her sweater.....

  SvarSlett
 3. Så koselig pippi-jakke :) Største juleforberedelsen min var å reise te gamlingene og den posisjonen ble intatt i dag ;)

  SvarSlett
 4. Godt resultat til slutt til tross for utfordringer underveis! Og det er læring i alt...
  Pippigenseren er fin, og en trenger ikke være så hekta på Pippi for å like denne. Men de fleste liker vel Pippi!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Kjempe fin pippi-genser. kunne til og med hatt en til meg selv :)

  SvarSlett
 6. Jakka ble jo skikkelig fin! Og nydelig jente du har!!!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails