27 februar 2013

Retro vår-sommer kolleksjon

Jeg har startet på sommerplagg, ja som strikker er det som regel vinterplagg det går i. Som syer, er det kjekkest med lette sommerplagg. Spesielt til jenter.Vi har planer om litt lengre opphold i Spania i vår/sommer da er det godt med lette hjemmelagede plagg i kofferten.

Da jeg var i Stavanger på Stoff og Stil åpning (kom faktisk med på bildet også....) hadde jeg meg også en bytur og der var jeg på Mormor og Mio og handlet meg litt retro stoffer. Butikken er vel verdt et besøk om du er glad i retro og hjemmesydd og skal til Stavanger. Man kan vel ikke få nok av disse gladstoffene.

IMG_9737


IMG_9776

Planen for stoffene er noe diffus, men som jeg sa til den koselige og syglade "damen" (*kremt* sikker ungdom på min alder) i butikken så hadde jeg planer om noen ballongbukser og kanskje noen enkle A kjoler til jentungen og kanskje en bukse og to til babyen. Med andre ord, lette sommerplagg i tynn herlig retro bomull (eller gamle dynetrekk om du vil).

IMG_9765


IMG_9769

Jeg har nå fått brukt to av fem stoffer, mønster fra Stoff og Stil som jeg har brukt tidligere her, str 3 år. Utrolig hvor forskjellige plagg blir i ulike stoffer, jeg har også laget en i tynn bommull tidligere men trolig glemt å blogge den for jeg finner den ikke på bloggen i farten.

Buksene er klippet og sydd på to ulike måter:
- Den rosa med sidesøm i føttene og løpegang til strikk oppe og nede.
- Den brune med kort ribb i livet med strikk inni og uten søm i sidene på føttene.  Greit at plaggene ikke ser helt like ut. Likte veldig godt ribben i livet, men buksa ble nok litt lang enda da jeg glemte å klippe av tilsvarende ribben på lengden.....

Kanskje kjenner DU igjen sengetøyet fra ungdommen?

4 kommentarer:

 1. Så stilig, den med prestekrager er helt etter min smak.
  De ser jo veldig behagelige ut på en varm sommerdag også.
  Marit.

  SvarSlett
 2. Ja, guri, dette minner meg om barndommen, og det rosa stoffet om et sengetøy bestemor hadde på hytta:) Gode minner, og stilige bukser! :)

  SvarSlett
 3. Så fine funn du gjorde i Stavanger, likte godt fargene i rosa!
  Blir knallfine til sommeren!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails