17 mars 2013

Restegarnforbannelsen

Ja som strikker er restegarnforbannelsen et velkjent fenomen. Den slår til når man kanskje ikke minst venter det, men minst ønsker det er vel rettere sagt. Man tror/håper jo ofte at et nøste varer lengre enn det gjør og resultatet er at man går tom for garn kort tid før man er ferdig med prosjektet. Dårlig planlegging vil kanskje noen si, eller litt vel optimist? Samma det, tomt er tomt.....

IMG_9971

Selvfølgelig skjedde det meg i går kveld. *argh#¤%¤%&/(=)(/&*
Ved første øyekast ser sokkene helt ok ut.......

Babysokker som faktisk henger på foten, 
jeg har også laget dem tidligere i babystr og litt større str.

IMG_9973

Deilige babysokker, av restene fra Ribbebuksa i Drops Babyalpaca Silk. Det ble deilige sokker, MEN med en annen farge under den ene foten......ikke fullt så fint, men selvfølgelig brukenes likevel. En rest av babyull ble brukt.  Det viser tross alt ikke så veldig mye siden det er under fotsålen, så det får da være en liten trøst.

Det gikk med 25 g på pinne 3 i 0-3 mnd.
De gamle linkene i tidligere innlegg virker ikke lengre men Strikk og tøys har vert så snill og lage en tutorial på hvordan disse herlige og lettstrikkede sokkene blir laget. Jeg har et gammelt ark med oppskriften fra da jeg laget dem sist, men oppskrift og tutorial kan du finne her, om du tør prøve deg på restegarn, eller velger og safe med et nytt nøste.........

Jeg gir ikke opp, nå har jeg funnet frem et beige og hvitt nøste, denne gangen går jeg mer forberedt inn og strikker i to farger.......så får man se om det holder ;) Godt å bli kvitt litt smårester som ligger og tar plass.

4 kommentarer:

 1. De ble veldig fine da, men jeg skjønner godt hva du mener :-P Får håpe du har bedre lykke med neste paret da ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Så søte :)
  Ja, den er fæl den forbannelsen...
  Lykke til med neste par :)

  SvarSlett
 3. Deilig å bruke opp rester, men _utrolig_ irriterende å gå tomt. Synes sokkene ble kjempefine!
  Så hyggelig at du lenket til bloggen min! Håper tutorialen er forståelig!
  Ha en fin start på uka!

  SvarSlett
 4. Kjempesøte! Dette er en av grunnene til at jeg alltid veier det jeg har strikket, slik at jeg kan se tilbake hvor mye garn jeg trenger for å komme i mål! Funker veldig bra, bortsett fra de gangene jeg begynner på helt nye småprosjekt som jeg aldri før har strikket ;)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails