14 april 2013

Mommor strikk

Jeg må innrømme at det går tregt med strikkingen om dagen, men det har vel sin naturlige forklaring. Men derimot har mor min vert flittig med pinnene, her er noe av det kjekke jeg har tatt i bruk, ja, det er mer på lur.

Gry`s jakke fra "All you knit is love" hefte. Strikket i Dropa Alpaca, str 0-9 mnd. Jakken er mistenkelig lik nøstebarn sin voksejakke, har ikke finlest oppskriften, men den strikkes på samme måte. Eneste synbare forskjellen er at jakken har en brettekant fremme på hetten. Jaja, den er iallefall gull verdt og brukes daglig ;)

IMG_0730

Hun har også prøvd seg på luen i "Babystrik på pinne 3" heftet. Denne ble hun ikke helt fornøyd med da den har en litt rar fasong, noe løs fremme i pannen og noe kort ved ørene. Men jeg syns den er fin og varmer likevel godt nedi vogna.

IMG_0731

Da det viste seg at sokkene jeg hadde strikket i forkant (kun blogget ene paret foreløbig) var for store, så strikket hun raskt et par som var mindre, på pinne 2,5 (under min smertegrense i pinnestørrelse) og dermed passelig for nyfødt.

IMG_0673


Sokkene brukes også daglig, uunnværlige for små kalde nyfødte føtter. Dog er de nå på grensen til å snart bli for små etter tre ukers intens pupping og kos, de vokser fort disse små babyene derfor nytes baby mer enn strikketøy for tiden. Selv om det drømmes om både garn og pinner i alle varianter og det fantaseres om hva som skal bli neste prosjekt på pinnene. Ja pinnene er jo ikke tomme, det tar bare litt tid å bli ferdig......
Derfor, heldige meg som har en effektiv mamma som strikker "alt" jeg har lyst på :)

Jeg sikler forresten på nye pinner på nettet og klarer ikke helt å bestemme meg om jeg faktisk trenger flere pinner i samlingen. Med bursdag like rundt hjørne så må det vel gå an å ønske seg noe fornuftig nytt ;) Disse Symphonie Rose pinnene ser utrolig deilige ut, og Cubics pinnene vekker min nysgjerrighet ....Er det noen som har erfaring med disse pinnene og vil dele den?


7 kommentarer:

 1. Aller først - velkommen til verden til vakre lille Bendik : ) Jeg har ikke vært helt oppdatert jeg.... Så mye flott moren din har strikka - du er heldig som har ei mor som strikker det du ønsker deg ;-)

  God søndag - klem Siv

  SvarSlett
 2. For en skjønning! Gratulerer så mye. Og heldig du er som har en mamma som strikker så mye fint, det er stas.

  Jeg har strikket i mange år og prøvde slike firkantpinner for første gang for en mnd siden - er kjempefornøyd! Opplever at jeg strikker fast (strikker fast fra før av) uten at tråden blir stram på pinnene, og strikketøyet blir jevnt og fint. Så det anbefales!

  Kos deg med baby, strikkelysten (og tia) kommer før du vet ordet av det.

  God søndag.

  SvarSlett
 3. Herlig baby og flotte strikkeplagg :) Vil anta at det ikke blir så mye tid til strikk nå med baby i hus, men du får utnytte de små øyeblikkene innimellom. I mellomtiden får du nyte mormors strikk :)
  Og forresten: velkommen som følger av bloggen min, det var veldig hyggelig :)
  Ha en fin søndag!
  Anette

  SvarSlett
 4. Åh, for en nydelig liten ullskatt! Ingenting er så herlig som små knøtt ikledd ullplagg i naturfarger :) heldig du er som har en effektiv og snill strikkemamma!

  SvarSlett
 5. Åå, for en skjønn liten tass! Så mye flott mormorstrikk han har fått:-) Det er gull med mødre som også strikker!

  Jeg syns det er helt supert med "strikk i bruk"-innlegg!

  Har endel Cubics-pinner og de er gode å strikke med. Men kan egentlig ikke si at jeg syns de er mye bedre enn "vanlige" Symphonie Wood-pinner.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med den lille!! Nydelig gutt i ull!
  Har også tenkt tanken på at de oppskriftene var ekstremt lik, men slik blir det vel fort noen ganger.

  Legger meg til som følger, jeg vil vtilbake hit ;) Velkommen innom meg.

  SvarSlett
 7. Så heldig han er som har en mormor som strikker - utrolig mye fint strikk:) Jeg har og nettopp fått tak i det heftet, og ser frem til mange fine plagg på pinnene!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails