06 mars 2014

Sparkebukse eller selebukse!

Jeg måtte benytte sjansen mens jeg enda kan til å lage en sparkebukse til minstemann.
Ja jeg tenker jo baby med en gang, men guttungen blir snart 1 år (!!!) allerede, så skal han noen gang få seg en strikka sparkebukse, så må det bli nå. Ja om det kan kalles sparkebukse når "babyen" snart kan gå kan vel diskuteres, selebukse er vel da kanskje et mer passende ord!


Jeg hadde god tro på at jeg kom veldig langt med et nøste lammeull, de er normalt veldig dryge disse garna, men da jeg nærmet meg halvveis innså jeg at jeg måtte improvisere. Da ble det et rart fargeskifte midt på magen i form av striper (ja det burde kanskje blitt bredere og bredere striper etterhvert, men så langt klarte jeg ikke tenke i farten)

Heldigvis hadde jeg et nøste mørkeblått også liggende, og det ble redningen. Garnet var vel egentlig tiltenkt en jakke/genser. Men pyttsan. Det går an å kjøpe nytt!Knappene ble kjøpt på helgetur på Fitjar, deilig store trehvite knapper, me like! Syns de gjorde hele buksa faktisk, for den var litt kjedelig før de kom på. Sparkebuksa eller selebuksa om du vil, ble faktisk passe baggy på den smale gutten min, den så noe smal ut underveis, men den ble perfekt! Akkurat som han ;)


Det første jeg tenker når jeg ser buksa, er faktisk nøstebarn. Den har liksom den naturlig looken som deres plagg ofte har. Enkel og fin, fine detaljer med rillestrikket bærestykke.Oppskrift fra Sandnesgarn hefte Enkel strikk nr1313. Heftet inneholder str fra 1/5 til 6 år, så her finner du litt av hvert. Jeg har strikket modell 7  i str 18 mnd, strikket i dobbel NZ lammeull. Det gikk med 173 g garn på pinne 3.5 Heftet har mye fint å tilby verdt en titt om du ikke har sett i det enda.

Permisjonslivet mitt er over, og jobbstart var mandag, det er hard og brutal overgang, men som sagt det er vel bare en overgang.......reality check, det er iallefall sikkert!

Ha en fin dag :)
8 kommentarer:

 1. For en flott sjarmør i en herlig bukse! Vi har hatt flere slike og tenker nok det blir en til før en må si stopp og innse at de blir for store .. sukk..

  SvarSlett
 2. Kjekk liten kar i god bukse! Den sitter jo helt perfekt på han!
  Godt jobba! Ja, den overgangen til arbeidslivet igjen er brutal, men det går seg til, heldigvis.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Søt sparkebukse på en nydelig gutt! Lykke til med oppstart etter permisjon. Jeg for min del teller dager til min begynner:)

  SvarSlett
 4. Jeg blir såå imponert over sånne som deg som faktisk lager klær til barna sine selv :) Jeg syns "sparkebuksen" ble kjempefin!

  Hihi, ja tiden flyr! Forrige helg feiret vi toårsdagen til vår yngste... Og jammen klarte jeg å sette ETT lys på kaken i steden for to.. Falt meg tydeligvis ikke inn at han faktisk hadde blitt TO år ;) Hihi

  Håper du og dine søte små får en fin lørdag!

  Klem fra Lite hi

  SvarSlett
 5. Smart måte å vri seg unna garnmangel på :) lykke til med jobbstart og ny hverdag!

  SvarSlett
 6. Nydelig sparke/selebukse og herlig liten gutt!

  SvarSlett
 7. Større plagg krever mer garn! Det resulterer stadig i nye innkjøp her… Jeg har av "gammel vane" gjort de fleste innkjøp til babystørrelse. Men en 2,5 åring trenger en del mer enn det til et plagg! Mor må bare henge på;)

  SvarSlett
 8. Kjempefin bukse, og da kan den vel kalles hva man vil... :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails