26 november 2014

Baby strikk

Ei god venninne av meg har fått seg ei nydelig jente, da må det strikkes. Siden kjønnet var uvisst før jenta kom ut, måtte jeg vente med å strikke før hun faktisk var født. Ønsket var noe i naturhvit, det passer til det meste.

Valget falt på Rillejakke med hullsnoing av Lene Holme Samøe. En søt liten jakke med fine detaljer.
Jeg syns hullsnoingen i raglands økningene (strikket ovenifra og ned)  gjør hele jakken, det gjør den mer jentete og derfor ventet jeg med jakken til vi visste hvilket kjønn det ble. Det geniale med jakken er at du kan endre disse økningen om du ikke vil ha dem, og vips får jakken et helt annet uttrykk og passer mer til gutt. Du kan også velge og strikke feks ribb i kantene, istedenfor riller slik som jeg har gjort.


IMG_4350

Jeg klarte å misforstå oppskriften (typisk meg), noe som resulterte i nesten dobbel økning og jakken kunne passet til jentungen min om jeg ikke hadde innsett feilen og rekket det opp. *#¤%&* Gjett om opprekking er noe av det verste jeg vet! Nikker du gjenkjennende?

Jakken er strikket i Drops Baby silk alpaca. Deilig garn, men det ble ikke fullt så fint når det ble rekket opp og strikket igjen, til min store forargelse. Jeg har både dampet, vasket og dampet jakken igjen for å prøve og jevne ut. Det har nok kommet seg noe, men likevel kan man se forskjellen hvor det har blitt rekket opp til og strikket igjen.
Er det noen kloke hoder der ute som har gode tips for hvordan unngå dette, eller har dere opplevd lignende med dette garnet?

IMG_4345


Det ble rosa knapper til en liten prinsesse, ser at mange praktiserer med kun tre knapper øverst på denne jakken. Det er nydelig med kun knapper øverst og angret litt etterpå, men i farten tenkte jeg at det kanskje var mer praktisk på baby at det går an å kneppe igjen, formålet er jo at hun skal være varm i vinterkulden som lar vente på seg!

IMG_4347

Mens vi var i Spania og ventet på at jenta skulle komme så strikket jeg først en bleietruse fra boka Strikk til mamma og mini, Trusa ser utrolig stor ut i størrelsen, men skal nok være slik for strikkefastheten er rett. Her har jeg brukt restegarn av Drops alpaca som jeg hadde liggende.

Siden små prinsesser "må få rosa "strikket jeg knytesnor i i-cord med rosa og laget pomponger til enden av snorene. Fin detalj, men kanskje litt upraktisk i bruk?, (A- Du har lov å klippe dem av ;) )

Jakken er strikket på pinne 3 og det gikk vel med ca 110g garn til jakkken og 47 gram til buksa.
Oppskriften finner du i heftet til Lene Holme Samsøe, Babystrik på pinde 3.

Ha en fin dag ;)

6 kommentarer:

 1. Så fint sett! Den bleiebuksa var utrolig fin :)

  SvarSlett
 2. Så utrolig søte jenteplagg!

  SvarSlett
 3. Jeg synes det var et utrolig skjønt lite babysett :) Det var jo veldig nusselig med dusker på bleiebuksen da :)

  SvarSlett
 4. Kjempesøtt sett! Et tips til opprekk kan være å fukte garnet etterpå, og så nøste det opp litt stramt. Kanskje det da vil rette seg ut og tørke sånn:)

  SvarSlett
 5. Garn som rekkes opp pleier jeg å lage hesper av, vaske og strekke det litt før det tørker. Når du nøster det opp etterat det har tørka, pleier det å være så godt som nytt.
  Synd du måtte rekke opp. Settet er kjempefint!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails