28 april 2015

Kjole med tvist

Etter at jeg strikket Bølgegang jakken til jentungen hadde jeg såpass mye restegarn at jeg bestemte meg for å strikke en kjole/tunika som hun kunne ha i barnehagen. Det ble en skikkelig fargerik pippikjole. Jeg hadde selvfølgelig mest igjen av de sterke fargene jeg hadde i toppen av jakken, men heldigvis så liker jentungen farger og går i de merkeligste kombinasjoner om hun får velge selv.

IMG_4560

Oppskiften på kjolen finner du i boka Strikk til mamma og mini, men er opprinnelig fra Pickles. Den heter Kjole med tvist hos pickles og lekekjole i boka. Jeg har strikket kjolen i original garnet, Pickles Sommer Wool.

IMG_4564

Jeg gikk selvfølgelig tom for garn helt i toppen av kjolen, og måtte ha meg et nøste til. I farten tenkte jeg bare å ta en farge jeg ikke hadde, da den likevel var såpass fargerik. Gjett om jeg ble litt oppgitt da jeg fikk nøste i posten og innså at jeg allerede hadde denne fargen i kjolen. Jippi til korttids hukommelsen min! Men pytt, pytt, kjolen ble da strikket ferdig etter et par runder i tenkeboksen (som forøvrig ikke virket helt) Som du ser på toppen, kommer den samme fargen igjen. Ja jeg gadd ikke rekke opp for å ha fargene samlet.


IMG_1872
Det er en skikkelig pippikjole i mine øyne, mange farger. Sterke og duse farger i blanding, noe vakkert syn er den vel strengt tatt ikke, men jeg tror det blir en gladkjole som fint kan brukes i barnehagen.

Dessuten passer den jo til jakken..... . Foreløpig har den blitt liggende som en flyttebrikke i stua, tv-stua, kjøkkenet og nå er den havnet i skuffen. Etter mange uker i skuffen, fikk jeg endelig lokket henne til å stille opp som modell. Selv om kjolen ser noe kjedelig ut der den ligger, blir den faktsik veldig fin og tøff på. Tvisten (den enorme fletta) blir ganske tøff.

IMG_1867

IMG_1836

Jeg har strikket kjolen i 6 år på pinne 4, det gikk med 217 garn Sommer wool (ull og bomull) fra Pickles. Informasjon om jakken finner du her.
Oppskriften fra Pickles finner du her.


15 kommentarer:

 1. Oi så stilig den var! Og for ein super måte å kvitte seg med rester på! :)

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Det passer med fargeglade kjoler til jenter :) Den store fletta bak var skikkelig stilig.

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Og så flink du er til å bruke opp restegarn!

  SvarSlett
 4. Ja, dette ble en herlig gladkjole :) Likte den godt, jeg!
  Klem fra Anette

  SvarSlett
 5. Fine begge to! Herlig med litt farge i hverdagen :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes det var fint med den fargen som gikk igjen på toppen, jeg! Synes toppen av kjolen fikk litt mer "ro", og så er den sprekere nederst :D

  SvarSlett
 7. Jeg tenkte å si det samme som Maria! Knallfin kjole, og jakka var også kjempefin!

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. For en herlig kjole :) Like slike fargeklatter i barnehagen, mye grått og trist der ute i verden ;)

  SvarSlett
 12. Så kjekt med en sprek modell! Dette er en kjole som absolutt gjør seg best på! Tenker den kommer til å bli brukt og beundret!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 13. KJempekul kjole! Og den fletta bak gjer heile kjolen, her kan nok ikkje jakka sitje på lenge, nei! Gratulerer med fin restestrikk!!

  SvarSlett
 14. Ble kjempefint! Og synes det bare far fint at en av fargene gikk igjen. Gleder meg til tanteungen min er gammel nok til at jeg kan strikke sånne kjoler til henne!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails