03 desember 2015

Deilig hals

Jeg hadde noen nøster med merinoull til overs, tre stykker. Hva kan det brukes til mon tro? Det er ikke alltid like lett å finne på ting, redselen for å gå tom for "restegarn", den såkalte "restegarn forbannelsen" vet vi jo alle om, ikke sant?

Jeg hadde i grunnen sett for meg en barselgave, en romper. Det er vel passelig garn mengde tenkte jeg.  Men i iveren etter alt jeg ønsker å lage til mine egne (og egoismen rår), så gikk tida i fra meg.....igjen.

Tidligere i høst fikk jeg mamsen til å kjøpe garn og oppskrift til å strikke bukse til jentungen. Morens valg og datterens julegave....... Denne nydelige fra Sandnesgarn sitt hefte 1512- Myk til barn. (dårlig bilde og det står faktisk ikke at denne buksa er i hefte, så rart) Her er et helbilde av buksa fra et annet hefte.


Hals i patentstrikk

I samme hefte, på den samme nydelige jenta på bilde. Har hun en deilig myk hals på seg, og jammen meg så skulle det holde med tre nøster av akkurat den garn sorten jeg hadde liggende. Snakk om flaks. Ikke trenger man å være redd for å gå tom for garn heller, for man feller bare av når man nærmer seg slutten av siste nøste. Hurra.

En deilig hals strikket i pantent, hadde jeg hatt et nøste mer så ville jeg hatt den selv......

Hals i patentstrikk

For noen år tilbake laget jeg meg en deilig hals i Hexa, den ble akkurat litt for kort til at den er behagelig å snurre to ganger rundt halsen. Forargelig, da garnet er fantastisk. Så jeg trenger absolutt å lage en til.....kremt!

Jeg brukte tre nøster merinoull fra Sandnesgarn, til dette formålet må jeg si garnet er deilig, deilig.
Fargen er deilig mørk blå, samme farge som i buksa, så matche, matche.......

Hals i patentstrikk
Halsen kan brukes til skaut/lue også!

Som tidligere nevnt, det gikk med tre nøster, dvs 150 gram. OG jeg laget en tvist på halsen før jeg sydde den sammen, på denne måten vil det alltid være en liten vri på den og jeg syns det legger seg finere. Vola!

2 kommentarer:

 1. Herleg og flott hals på ei nydeleg jente :)

  SvarSlett
 2. Lekker hals i patent! Så kjekt å se den i bruk!
  Fikk jammen lyst til å strikke en selv. Artig med patentstrikking. Husker det var så moderne da jeg var barn/ungdom både til gensere og jakker, men aller mest til lange skjerf.

  Ønsker deg en fortsatt fin advent-søndag!

  Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails