21 september 2017

Ingen dikkedarer

Jeg har gjort som resten av Instagram og strikket meg en Ingen dikkedarer. I motsetning i til alle andre (føles det iallefall som) så falt ikke min helt i smak. Den er aaaalt for vid i bolen, dvs at den er strikket med for mange økninger nedover i raglands økningen.

Ingendikkedarer

Typisk meg å bare følge oppskriften, jeg hadde jo selvfølgelig en mistanke om at den ble litt stor. Men siden den skal være en litt baggy modell, tenkte jeg at det blir bra, den skal jo være slik....

Men i motsetning til mange andre (igjen, føles det som ;) ), så passer jeg ikke når modellene blir ekstremt vide i bolen. Jeg er ikke akkurat smal over torsoen så jeg ser bare ekstra rund ut, skikkelig eplefasong får jeg. BAIS.

Genseren er strikket så og si etter oppskrift så vidt jeg minnes, for lite frihet har jeg tatt meg. Jeg burde jo etterhvert begynne å lære meg at jeg MÅ gjøre tilpasninger på alle gensere og kofter. Alt passer ikke den smukke kan sjønne.....

Ingendikkedarer

Syns genseren er litt knapp på lengden, men tror kanskje den vil strekke seg i vask, med innsnevringen før ribben, blir den veldig påsete på meg, så mulig det hadde blitt finere med opprekket ribb, ingen innfelling og forlenget bol....meeen vaske før opprekk er vel ikke å anbefale eller? så da må jeg kanskje bare bestemme meg for hva jeg vil gjøre.....Imens ligger den godt i skapet.

Jeg orker iallfall ikke rekke opp såpass som jeg gjorde med Frøken vinterseilergenseren, der gikk jeg jo også på en skikkelig smell.

Da skal jeg heller klare meg uten en ingen dikkedarer tenker jeg, jo jammen sa jeg "ingen dikkedarer" gitt.

Genseren er jo i utgangspunktet nydelig, fargen jeg har valgt er også et syn (kanskje ikke helt objektiv her da) har fått mange kommentarer underveis om at fargene er fantastiske, og jeg har sagt meg enig.

Ingendikkedarer

Genseren er strikke ti Drops Flora og Drops Kid silk, to nye garnbekjentskaper igjen, som absolutt falt i smak. I kombinasjon, fantastiske og fargespillet er nydelig. Fargen heter jeansblå om du lurer.

Jeg handlet garnet mitt på garnpånett.no (da de alltid er billigst når jeg kan hente det selv) og garnius.no (da de har litt mer utvalg) - to lokale nettbutikker (for meg) som er verdt å prøve om du er på jakt etter garn.

Ingendikkedarer
Et bilde sier mer enn.....

Oppskriften til Ingen dikkedarer er det flinke Mette fra Petitknit som har laget, du finner den her.
Genseren er strikket i en tråd tynn ull og en tråd fluffy garn (eller uten pus effekten om du ønsker det).

Det finner mange flotte versjoner på IG #ingendikkedarersweater eller på Ravelry, ta en titt da vel.

Det gikk med  370 gram garn til genseren i str M.
Jeg kjøpte 6 nøster av hver sort, og hadde mer igjen....

Nei, nå tror jeg at jeg bestemte meg for å rekke opp ribben og forlenge litt på bolen....snx.

10 kommentarer:

 1. Det ser ut som ein herleg og flott gensar. Eg og trur forlengelse av bolen er ein go ide. God helg.

  SvarSlett
 2. Så synd den ikke falt i smak, jeg elsker min og har strikket meg to. Vurderer faktisk en tredje! Men jeg har forlenget mine, den snuppete varianten kler meg ikke, og jeg ville ha gått og trekt den ned hele tiden. Men om du absolutt ikke liker den, kan nok garnet brukes til f,eks Stella my size. Den er ikke baggy, og all flettestrikkingen gjør at den får innsving på de rette plassene.

  Men det er nok verdt å prøve å forlenge den du allerede er igang med. Pusegarn er ikke det letteste å rekke opp;) Lykke til og håper du ender opp ,med å like den. For garnet er herlig i bruk!

  SvarSlett
 3. So fin farge. Eg er nett begynnt med min genser. Skal halsutskjeringen vere foran? Synes oppskriften var litt vanskelig

  SvarSlett
 4. Hei anonym - Jeg knotet også endel med den halsen. Du skal strikke forhøyning bak slik at nakken blir lengre, istedenfor å gjøre dette bare bak på bolen, skal du på en måte strikke i en U, hvor halsen fremme går klar. Det vil si at du strikker frem og tilbake til fremme på hvert kragebein før du snur og strikker over bakstykke og frem til andre kragebein. Håper dette var me forståelig. Tok meg tre opprykk før jeg forsto oppskriften, men det ble veldig bra til slutt og likte godt den måten å lage vendinger på.

  SvarSlett
 5. Nydelig farge du har valgt til genseren. Hvor mange raglanøkninger ville du droppet dersom du skulle strikket en ny?
  Mvh Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Noe sent svar da...... meeeen ville nok droppet kanskje 4?

   Slett
 6. Hei Jeg sitter også å plages ned den halsutskjæringen. Hva de mener med kast om p

  SvarSlett
 7. Hei unknown. Da tar du bare et vanlig kast tror jeg, husker ikke oppskifta helt i hode. men om det er i vendingen, så tror jeg at det var slik. Google det så finner du ut;)

  SvarSlett
 8. Hei. Denne var nydelig. Jeg er nybegynner som strikker og har gitt meg i kast med denne. Jeg skjønner ikke oppskriften helt med halsutskjæringen. Jeg har heller aldri strikket raglan så det ble litt "gresk" for meg med høyre og venstre raglan. Går det greit å strikke raglan med midtstilt raglanmaske hvor man masken vender mot høyre før hver raglanmaske og til venstre etter hver raglanmaske? Det står i oppskriften at man skal begynne omgangen mellom høyre arm og bakparten. Det er greit men får det ikke til å stemme med resten av oppskriften. Er det noen barmhjertig sjel der ute som kan forklare oppskriften bedre?. Det hadde vært topp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Unni, forstår godt at du sliter med halsvendingene, jeg tror jeg gjorde dem et par ganger før jeg forsto. ang Raglandsøkning, google øk høyre og øk venstre så ser du hvordan du plukker opp tråden mellom maskene og hvilken vei du vrir for hvilken effekt du ønsker. Det går fint å ha ingen, en eller to eller mer midtstillte masker om du vil. Jeg husker ikke helt hvor jeg begynte omgangen min, men pleier ofte ende på bak venstre arm.....Det er alltid lov å jukse når man strikker ;)

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails