24 november 2018

Skogafjell genser


Jeg var hos far min på Sandnes for noen uker siden, da vi gikk tur med hunden en kveld sier han, "her selger de garn", midt i byggefeltet. Vi var så freidige og banket på og jammen fikk vi ikke komme inn og kikke i nettbutikken til Trude som har Garnmani.


Jeg kunne jo ikke gå tomhendt derfra, så jeg endte opp med endelig å kjøpe garn til Skógafjell genseren av Dianna Walla. I originalfargen om man kan kalle dem det, grønn. Skogafjell


Jeg sleit litt med å finne rett strikkefasthet på genseren, så istedenfor å strikke prøvelapp, strikket jeg en arm for å sjekke. Ermet ble aaaltfor løst strikket på pinne 5, fort gikk det men nytter ikke det om den strikkefastheten bomma totalt. 
Jeg endte opp med å strikke 4 ermer og måtte gå en hel størrelse ned på pinner før jeg endte på pinne 4, fremdeles mangler jeg en maske på å få rett strikkefasthet. 
17/10 endt jeg opp med i strikkefasthet. 

Jeg strikket den tredje størrelsen (99,5cm brystmål), men startet på de minste ermene. 


Skogafjell

Skogafjell
                                          Fine markøren er kjøpt av Lilli - NordicstitchesGenseren passer mye bedre enn hva Riddarien min gjorde (solgte den), men selvfølgelig er det alltid noe, den er en anelse stor og jeg syns den kryper litt opp i halsen på meg og jeg syns bolen er en anelse for lang, men egentlig er det en ok lengde med tanke på at det er en tykk og god genser.  


Det er jo godt at den kan varme rumpa også på kalde dager ;) 
Så alt i alt er jeg fornøyd likevel ;)


Skogafjell

Det gikk med 446gram garn.

Restene skal bli til votter er planene ;)

5 kommentarer:

 1. En utrolig fin genser som jeg fikk lyst på med en gang. Nydelige farger! MEN det er ofte utfordringer med nytt garn og nye mønster, og du er ikke alene om å strikke mye før det stemmer. Å rekke opp og prøve seg fram hører med til et godt sluttresultat.

  Ønsker deg ei fin førjulstid!

  Klem

  SvarSlett
 2. Det blei ein flott gensar i fine fargar :)

  SvarSlett
 3. For en flott genser!
  Jeg må gjøre som deg mht prøvelapp: Jeg strikker veldig annerledes på rundpinne enn når jeg strikker att og fram. Hvis prøvestrikk skal ha noe for seg må jeg gjøre det på rundpinne.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja helt enig, nytter ikke med en prøvelapp som er strikke frem og tilbake, blir jo feil uansett.....Armer er fine prøvelapper ;)

   Slett
 4. Herlig var genser din. Jeg liker fargen og mønster... og jeg liker rundstrikke.
  Veldig god at du kjøpte garnet.
  Hilsen til deg.
  God advent ønsker Viola

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails