15 februar 2019

Sjappe votter

Uke 5 var jeg på skolen (videreutdanning i Offshoresykepleie), det resulterte i 3 par votter, ja du leste riktig 3 par, på 3 dager. Det kan man kalle effektivt.

Rillestrikka votter fra Nøstebarn har jeg strikket 3 ganger før. Ifølge bloggen min, første gang for 10 år siden, så for 9 år siden, sist for 7 år siden.


Rillevotter

Vi fikk plutselig snø her på vestlandet (ja vi har hatt snø siste 7 år også altså.....) og jeg fant frem vottene som var 9 år gamle, og innså at disse var litt for små for minstemann. Jeg var ferdigstrikka for store prosjekter og tenkte at jeg måtte ha med noe enkelt på skolebenken. 

Det er bare me, my self and I som har fått gode votter nå i høst, egostrikk vet du. Skikkelige selbu som jeg ikke blir våt i når man lager snømann, fantastiske votter. Derfor tenkte jeg kanskje det var på tide at kidsa også fikk noen gode votter i ren ull. Valget falt raskt på disse deilige vottene i dobbelt tråd, både fordi jeg visste at disse var sjapp strikka men også fordi jeg vet de bare blir bedre og bedre i bruk da de tover seg litt etter litt. Det vil si, de blir tettere og varmere til mer de blir brukt. 

Dette er enkle votter å strikke om du ikke har turd å prøve votter før, disse strikkes i rillestrikk, frem og tilbake, så syr du sammen til slutt. 

Rillevotter

Jeg har strikket i rester (yey), de grønne er Nøstebarn sitt eget Merinoull, et fantastisk garn med løpelengde på 600m /100g. 
Det rosa er tydeligvis rester etter de 7 år gamle vottene jeg har strikka til jentungen når hun var liten. Dette er like deilig og veldig likt garn som nøstebarn, men fra Filcolana, nå vet jo de fleste hvilket merke Filcolana er da de har fått skikkelig opptur etter at Petitknit bruker deres garn i oppskriftene, men New Zealandsk lammeull fra Filcolana har enda ikke blitt vanlig i de norske butikkene.... (jeg venter i spenning).

Jeg har kjøpt mitt hos 123.knit.dk (for tydeligvis over 7 år siden.....) Dette har samme løpelengde som Nøstebarn sitt garn, og finnes i mange flotte farger. Om det er like flott og ubehandla som nøstebarn sitt, det vet jeg ikke. Men garnet er ellers like tynt og langt.  

Rillestrikka votter

Oppskriften på vottene finner du i den første Nøstebarn boka - Strikk til nøstebarn, eller du kan kjøpe enkel oppskrift på nettsiden deres, her.  Lua som følger med i oppskrifta på nettet er også fantastisk digg til småbarn btw.

LØØØØV Nøstebarn.

1 kommentar:

  1. Det enkle er ofte det beste! Jeg også liker votter som tover i bruk.Tipper disse blir populære!

    Fortsatt god helg!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails