12 april 2010

Hjemmefarging med te......

For første gang har jeg prøvd å farge hjemmestrikk, og kan vel si det ble med om ikke superfornøyd resultat, så ble det ikke så verst til slutt. Jeg hadde noe ull som jeg ikke ble helt fortrolig med fargen på og ville prøve å farge med te. Jeg strikket voksejakken fra nøstebarn i str 0-1 år i garn fra 123knit.com i New Zealand lammeull. Og  i orginalfargen (sandgrå tror jeg den heter) så den slik ut........
Jeg fant frem sort te, hev jakken i gryta og satte på kok.......... Og fargeforskjellen ser dere på nøstet som ligger på  jakken etterpå. Litt vanskelig å få frem før og etter fargene skikkelig på bildene.


Ble ikke helt fortrolig med fargen og måtte vaske den enda en gang før jeg følte alt restfargen forsvant........syns fargen ble litt skittenbrun, men tenkte at jeg prøver å live den litt opp med en fin hekla picot kant og fant frem rosa restegarn. Og resultatet til slutt ble slik :) 


                                       

Ser jo nå at fargene er veldig forskjellige på bildene, kanskje dagslyset har spillt meg et lite puss....men det stemmer ganske bra med den fargen som vises på ferdig resultat, den er kanskje ikke fullt så mørk..... Ble tålig fornøyd likevel :) Så enda en babyjakke er klar til nurket i magen.....som forøvrig skal (etter termin) komme ut om en 5 ukers tid :)

11 kommentarer:

 1. Den ble da flott til slutt!
  God idè og farge med te :)

  SvarSlett
 2. Så gøy! Man ser veldig stor forskjell, og sluttresultatet ble helt fantastisk! Dette er jo virkelig noe man burde prøve!! Kreativt!:)

  SvarSlett
 3. Nydelig, jeg synes jakken ble virkelig flott etter ditt eksperiment. :))

  SvarSlett
 4. Kjempefint resultat! Fra ein trist gråfarge til ei knallsøte jakka:) Og detta gjorde du med te??

  SvarSlett
 5. Skulle ikke tru det er samme jakka.
  Viste ikke at te ble så brun når man farger med det.
  Supersøt med rosa picot-kant!

  SvarSlett
 6. Den ble kjempefin! Veldig lurt med farging, og pynten var veldig søt.

  SvarSlett
 7. Takk for flotte kommentarer :)

  Ja gina, farga med sort te.....Fant noe gammal te jeg aldri drikker og brukte ca 20 poser :)Kokt i 20 min :)

  SvarSlett
 8. Resultatet ble knallbra! Kjempefin farge og farsong, og nydelige blomster du hadde dekorert på:) Tenker du gleder deg til å få treffe tulla i magen - det er helt fantastisk!

  SvarSlett
 9. Så moro å prøve seg på selvfarging! Og resultatet ble jo kjempebra:) Har strikket denne jakken selv, og er superfornøyd med passform og alt. Denne vil nok jenta di trives i :)

  SvarSlett
 10. Så fin denne jakken ble!

  SvarSlett
 11. Så utrolig søt genser! Den så kjekk ut å strikke. Er det mulig å få oppskriften tilsendt på e-post? katrinefurenes@hotmail.com :o)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails