04 februar 2011

Baggy lue

En av de to lokale garnbutikkene skal legge ned  :( og har derfor salg på garn.......Jeg tenkte at jeg måtte jo ha meg en tur å kikke litt. Syns alltid det er litt vanskelig når det er salg, har jo lyst å lage sååå mye. Men hadde ikke noe konkret i tankene (utenom å se om de hadde garn til mariusgenser).

Det endte derfor med at jeg gikk å vimset i hyllene i langt over 1 time, og jeg storkoste meg selvfølgelig. Jeg endte opp med 2 nøster alfa i herlig lys blå (lue), to nøster fritidsgarn (tenkte tova baby booties) og et helt fantastisk mykt og herlig garn. Viking Eco- Alpaca to hesper og et hespe Eco ull..........og ja dagen etterpå måtte jeg en liten tur til og endte opp med smart garn tiltenkt en bukse til jentungen og mer eco ull......tanken er en uglegenser til meg selv.......kanskje ;)


Syns jo at det var litt dumt at jeg ikke fikk tak i garn til mariusgenseren, så det endte med at jeg stakk innom den andre garnbutikken i nærheten (den jeg pleier gå mest på) OG........tada, jeg har kjøpt garn.
Så nå MÅ det bli mariusgenser på meg også. Håper bare jeg velger rett størrelse (tror jeg går for medium)og at jeg får strikkefastheten til å stemme.....Jeg valgte Smart garn istedenfor Alpakkaen, som den egentlig er strikket med i oppskriften........Gleder meg til å sette igang ;)


Jeg var jo i total ekstase etter garnshoppingen (noen som kjenner seg igjen??) og hentet frem pinne nr 7 og startet på en baggy lue. Jeg fant ikke oppskriften jeg har brukt tidligere, men kikket litt på lue jeg har laget før og endret litt på denne. Det gikk med 81g Luen er strikket i Alfa og Eco alpaca (grå).

Luen er laget på en liten kveld. kjekt å endelig ha en ny lue.....var begynt å bli litt lei av de gamle ......kjekt med en ny frisk farge......tror nesten jeg må lage votter til også......Oppskrift:
Jeg har brukt tykt garn, Alfa fra SandnesGarn og Eco Alpaca fra Viking (81 g)
Pinne 7.          Strikkefasthet 13m=10cm.

Legg opp 56 masker på pinne 7, strikk 2r og 2r, 6 runder.
Neste runde; bytt farge og øk en maske mellom hver to rett.
Strikk striper på 6 omganger (dette velger du selv, andre luer har jeg brukt bredere striper), 6 striper utenom ribb. (=36 omganger)
På den siste stripen; Strikk 3 omganger rett, siste 3 omganger strikker du 2 rett sammen (det går ikke helt opp på 2. omg, strikk da den ene masken rett). Tre tråden igjennom de resterende maskene på pinnen to ganger og stram forsiktig. Fest trådene godt.Luen skal være passe baggy ;)

11 kommentarer:

 1. Synd at begge butikkene legges ned da.. :-(
  Men litt kjekt å handle på tilbud :-)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. JA til billig garn ;) Hamstret her for noen uker siden jeg også, gøy!!

  Tøff lue :)

  SvarSlett
 3. Jeg er også på luestrikkeren om dagen, hyggelig med litt raske prosjekter i blant. Men trist med garnbutikkene, da. Håper du har en igjen. Jeg synes det er utrolig koselig og handle på den lokale butikken.

  SvarSlett
 4. Stilig lue! Liker fargene - har strikket lue i de sammen, hihihi... Men den var blå med går kanter :) Alfa er supert lue garn.

  Følelsen når man har kjøpt nytt garn er så herlig! Handlet bittelitt selv i stad - bare måtte, var jo så lenge siden sist :)

  Ha en flott helg,
  klem

  SvarSlett
 5. Har en butikk igjen da, kun den ene som skal legges ned.... ;)

  SvarSlett
 6. Flott lue i nydelige farger. Garnshopping er lykke ja :)

  SvarSlett
 7. Tøff lue! Og, billig bra garn er ikke dumt!:)

  SvarSlett
 8. :))) Du er slett ikkje den einaste Veabuen som har vore på opphørssalg. Vi var ein heil gjeng med sanitetsdamer som troppa opp både ein og to gonger. He he.
  Sjøl var jeg heilt forvirra hva jeg skulle ha, så det ble bare til og stappe i en pose.
  Har fått strikket to par sokker allerede. Men har gjo stooore planer.
  Synd at butikken slutter, men vi har gjo enda ein flott butikk igjen.

  SvarSlett
 9. Flott lue! Jeg er også stor tilhenger av eco alpakkaen til viking. Tenk at garn kan være så mykt!

  Sjekk forreste siden min; Du vant blogglotteriet! Kom og hent premien!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails