19 januar 2012

Første kveld på sykurs

Jeg har slengt meg på et sykurs på den lokale folkehøyskolen. Første kveld var mer enn vellykket.

12 (tror jeg) glade damer i alle aldre skal få prøve ut kreativiteten sin og få hjelp til å  sy det vi selv vil. Jeg og venninnen jeg går sammen med har startet på onepiece til guttene våre på 5 år. I stretch chenille fra Stoff og Stil.

Onepiece

Det er enklere enn hva jeg hadde trodd, og en ny erfaring å sy med denne type stoff. Vi fikk god hjelp når vi spurte om det, men følte at vi klarte oss veldig godt selv også. Sydamen vår var skikkelig dreven, og da jeg prøvde å lese oppskriften (også fra stoff og stil)  fikk jeg til svar at oppskrift det trenger vi ikke, bruke hode og sy den letteste måten......og på vår egen måte. Det er akkurat slik jeg liker det ;)

Jeg gleder meg til fortsettelsene, og tanken på at vi har 7 x 4timer igjen på kurset gjør meg glad ;) Kvalitetstid for slitne arbeidende "husmødre".......hehe :)

Onepice

Det var tidligere noen som spurte om overlock søm på vanlig maskin, jeg kan jo ikke så veldig mye selv om dette. Men jeg bruker det på plagg for å slippe å sy rett OG sikk sakk. Strengt tatt hadde jeg ikke trengt å sy sikk sakk (kaste over) på dette stoffet da det ikke rakner, men jeg syns det ser proffere og finere ut med denne overlock sømmen........

12 kommentarer:

 1. Kjekt å lære seg litt nye sykunnskapar:) Synest du har gått tøft ut med å sy ein onepiece, men det ser jo ut til å gå som ein leik:) Lykke til vidare!

  SvarSlett
 2. Tid for seg selv, venninner OG sykurs, hørtes ut som rene kinder-egget ;) Kos deg!

  SvarSlett
 3. Du har helt rett, det ser mye proffere ut med overlock-søm :) (Ønsker meg overlock maskin!!!!)

  SvarSlett
 4. Så gøy!! Kjekt med inspirasjon og teknikker!! Kos deg på kurs! Gleder meg til å se hva som blir produsert!!

  SvarSlett
 5. Jeg fikk symaskin i julegave, så nå venter den bare på å komme opp av eska...:) Kanksje i kveld blir kvelden?!
  Lykke til videre på kurs!

  SvarSlett
 6. Jeg er virkelig imponert!! Alt som har med symaskin er gresk for meg....
  Klæm

  SvarSlett
 7. Så artig med kurs da - det gir skikkelig påfyll :-)

  Kos deg - klem Siv

  SvarSlett
 8. Mon tro om det var jeg som spurte om den sømmen en gang...! Denne var i hvert fall lekker - men hvordan vet jeg om jeg har en slik en på min maskin? må du passe på å sy helt i kanten, eller gjør du andre lure triks?

  SvarSlett
 9. Synnøve, les i instruksjonsboka om du har overlock søm eller søk på maskinmerke ditt på nettet ;)
  Jeg syr helt i kanten slik at sømmen kaster seg over den. Det finnes også en egen fot til denne sømmen, men den bruker ikke jeg (kan velge dette selv).....

  SvarSlett
 10. Kjekt at du likte teppet mitt:)
  Eg har ikkje sydd så mange lappetepper, så eg har ikkje den store erfaringa. Platevatt har eg ikkje brukt enno. Eg har brukt bomullsvatt, som er mykje brukt ved quilting. Ulempa med denne er at den krympar ein del ved første vask, men ved quilting er dette akseptert. Det skal liksom sjå litt posete ut.
  Ellers har eg brukt kvalitetsfleece på baksida, og då har eg vrangsydd teppet. Nokre brukar også billeg fleece som mellomlag.
  Du er vel kanskje ikkje så mykje klokare no!? Spør i sybutikken din.

  SvarSlett
 11. Så herlig! Mine tanker gikk til tiden jeg hadde små barn og gikk på sykurs! Ingenting jeg gledet meg mer til enn de kveldene. =) Ha ei fin helg.
  Klem!

  SvarSlett
 12. Ååå så gøy med sykurs da! Du kommer til å elske dette, bli helt bitt av basillen og falle helt ut på stoffkjøret.. hihi...

  Dette er så gøy!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails