16 april 2012

Lapping av klær

Vi lever i et bruk og kast samfunn, men er det noe jeg aldri har likt, så er det å kaste ting. Ja jeg vet det vil resulter i plassmangel, men jeg kaster da selvfølgelig noe, men ikke hva som helst......

Jeg har prøvd meg på litt lapping av klær. Det har vert en plan lenge, men som typisk med slike ting, er at det tar tid fra tanke til handling.

Underveis:
Først ut ble en røff dongeribukse som er veldig tynn i stoffet. Noe som har resultert i at den hadde raknet fremme på låret (rett under lommen) og har ligget en stund i klesskapet.

Nå er den pimpet opp med blått stoff med blomster, sydd på med kontrastfarget tråd. Den røffe buksa fra Spania ble med ett litt mykere og ganske så kul ;)

Etter:Klar til bruk: (speilvendt bilde)

Andre ting ut ble noe mer knotete arbeid. En ullstilongs til guttungen. Av en eller annen grunn får han alltid hull på det ENE kneet, til morens STORE frustrasjon. Nå er nesten alle ullstilongsene "flussete" på det ene kneet og det ser ikke særlig pent ut.

Før:Litt knotete arbeid må jeg si det var å få dette tynne stilongsbeinet til å holde seg på plass i maskinen uten å sy fast baksiden, men det gikk. Masse nåler, først en liten rettsøm, og så en sikksakksøm til slutt gjorde seg.
Stilongsen er tett og nesten så god som ny.....

Etter:
Ikke fantastisk fint arbeid, men det er bare et plagg man har under buksa likevel........ Nå er den nok fullt brukende en sesong til. Stoffet er Viscose/Jersey fra stoff og stil som jeg har brukt til en tunika til meg selv. (bilde kommer når den er helt ferdig)

Er du flink til å lappe klær/ta vare på gamle ting?, eller ender det på søppeldynga uten å få sjansen til et nytt liv?
- Posted using BlogPress from my iPad

8 kommentarer:

 1. Har faktisk fikset både et par votter, en tunika, en ullbody og en pysj ikveld som hadde utsklidde sømmer og en flenge. Liker heller ikke å kaste ting, så prøver å reparere selv om jeg ikke er glad i å sy... Men følelsen av å prøve å unngå kast-og-kjøp-nytt-tendensene liker jeg :)

  SvarSlett
 2. Så bra! Flink :-) Eg e litt for dårlig te å ta vare på ting... E ikkje gla i å lappa... men det hende tingene blir sydd om og blir te noe aent! :-)

  SvarSlett
 3. Flink pike! :) Jeg har blitt flink til å lappe og stoppe, men nå er vi bare 2 i husstanden, så det er ikke så mye som slites ut. Men de gangene jeg reparerer føles det bra :)

  SvarSlett
 4. Dette liker jeg! Jeg driver og strikker nye lester på gamle vrangborder. Ta en tur innom bloggen min og se. Det er en god følelse å ta vare på brukbare klær. Lykke til videre med bøtinga, og ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Så flink du er! Det er en dårlig samvittighet. Kan overhode ikke sy, får det ikke til og har ikke symaskin. (Aner meg at dette kan henge sammen??)

  SvarSlett
 6. Så utrolig bra at du gjør dette! Man er alt for opptatt av å kjøpe nye ting når noe blir ødelagt, inkludert meg, men jeg synes du har en fantastisk fin holdning. Jeg skulle prøvd meg jeg og om jeg bare hadde kunne sy... :)

  SvarSlett
 7. Kjempebra at du FULLFØRER! Jeg liker heller ikke å kaste ting som man kan redde, men samler ikke på alt mulig heller. Synes det ble riktig så bra resultat! :)

  SvarSlett
 8. Så bra! Jeg har også sansen for å reparer eller gjøre om til noe helt annet :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails