16 mai 2013

Mariusjakke

Mariusjakke til minstegullet endelig ferdig.

I mangel på jakkeoppskrift til baby i Mariusboka tok jeg utgangspunkt i dressen.  Startet oppskriften ca fra der andre dresser strikkes frem og tilbake etter at beina er koblet sammen og man har fellt/økt? i kilen, denne gang har jeg strikket rundt som oppskriften sier, med ekstra masker midt fremme for søm og klipp.

Strikkemappe4
 
Strikkingen gikk forsåvidt greit, bolen ble selvfølgelig altfor lang (det går noen ganger litt for fort å strikke bolen rundt) det endte opp med at jeg for første gang har rekket opp nedenifra og opp, tror faktisk jeg rekket opp nermere 8 cm!!!! Etterpå strikket jeg selvfølgelig ribben på ny, føltes plutselig ut som jeg strikket "opp ned"
Ny lærerik erfaring.

IMG_0994
 
Bolen er som sagt strikket rundt og klippet opp, enklest mtp mønster sies det (usikker om jeg er helt enig i dette). Ikke så dreven på dette sy og klipp greiene og sørget derfor for at mammen min var på besøk når dette skulle gjøres (nå vil jeg lære det skikkelig en gang for alle).

IMG_0979
 

Armene som jeg egentlig skulle sy fast selv for hånd, endte jeg opp med å gi til mamsen.....(endret visst mening underveis om at dette skulle jeg lære).
Minuset ved å sy og klippe i så mykt garn som alpakka, er at det er vanskelig å få alle mønstertrådene til å henge godt nok fast (synes iallefall jeg).

Nå når jakken er dampet og klar ser jeg at en liten tråd har løsnet i festet ved den ene armen!!! Kjedelig! Hvordan feste/fikse dette uten tråd å feste med?

Syns at det blir veldig mye "etterarbeid" i forhold til monteringen når man syr og klipper opp. Er det bare jeg som er for uerfaren her eller er det andre som har samme mening om dette?

Vi får se om jeg prøver meg på dette igjen, jeg må si at jeg foreløbig syns det er finest (og tryggest)å stikke frem og tilbake. Da VET jeg at trådene ikke rakner. Jeg er heller ikke noe fan av å måtte strikke belegg for å skjule den strive sømkanten som kommer av søm og klipp. Kresen jeg?

IMG_0992
 
De nye knappene fra GirlsFever.com ble fine på jakken, godt jeg har 95!! til liggende.

Da jeg hadde strikket halskanten og begynt å hekle opp masker til fremkanten gikk det opp for meg at jeg hadde brukt "feil " farge. Tanken var at halskant og fremkantene skulle være hvite. Jeg skylder på ammetåka og endte opp med brunt.

Det ble mer styr med denne jakken enn hva jeg hadde sett for meg, er det rart den tok 4!! mnd å lage (ja innimellom alt annet da selvfølgelig).

Strikket størrelse 6 mnd på pinne 3.
Det gikk med 133g Drops Alpaca.

Planen er en lue også, men det tar vel noen mnd før den også er klar!! ........først må jeg finne en oppskrift jeg kan bruke.

Ha en flott 17. Mai feiring alle mann, vi skal "feire" dagen i Spania med null stress og forhåpentligvis null kulde!

4 kommentarer:

 1. Den ble i hvert fall kjempefin, denne kan du være stolt over!! Jeg har ikke forsøkt meg på denne type monteringsprosjekt, rett og slett fordi jeg frykter det går galt. Jeg holder meg til raglanfelling eller rundfelling, for da vet jeg om en super heklemetode (som riktignok kun funker på garn som lar seg tove), og den metoden gjør altså at man slipper steget om symaskinen. Det liker jeg!

  SvarSlett
 2. Hei! Kjempefin! Eit tips til neste gong du skal klippe opp: legg vliselin under når du syr sikk-sakken. Da bevegar strikket seg ikkje så mykje. Du skal ikkje stryke på vliselinen, men bruk knappenåler og fest det med. Så syr du over som vanleg.
  Ha ein fin fin dag!
  Ann Kristin

  SvarSlett
 3. Masse jobb å montere jakke, men resultatet blir jo så fint! Så det er vel verd det, tross alt? Vanskelig å sy og klippe i alpakka, garnet er så glatt.....tipset over med vliselin funker toppers, du kan jo prøve det neste gang :)
  Jakken ble i alle fall veldig flott! Denne kan du være fornøyd med:)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Veldig fint resultat! Likte fargene! Det er en del jobb og nerver knyttet til oppklipping og montering. Jeg tar også med meg tipset om vliselin videre:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails