04 august 2013

Trekantskjerf i fleng

4 mnd er jammen meg land tid, likevel går de utrolig fort når det er permisjon/ferie. Tenkt at det har gått over 4 mnd allerede siden minstemann ble født, og det er over 4 mnd siden jeg hadde fremme symaskinen. Jeg har ikke stresset med at jeg ikke har fått tid og hatt energi til å sy, men heller prøvd å tenke på at sy lysten og energien pleier å komme tilbake, sakte men sikkert. (ja for ikke å nevne forsømmelse av bloggen.....pyttsann, det tar seg vel opp etterhvert)

Vi har en liten gutt som nekter å ta tutt (som sine søsken), men denne karen sutter derimot på tommelen, det er så søtt ;) Han biter på ALT han får tak i og sikler noe enormt, derfor ble det et akutt behov for sikle-smekker for å spare litt på bodyene. Ja også for å slippe at han konstant skal være våt på brystkassen og bli forkjølet selvfølgelig, litt sykepleieinstinkt har jeg da selv om jeg er i permisjon.....

IMG_2354
Min versjon

Derfor ble det en liten opprydning i stoffer og det ble dratt frem alt som var guttete og som kunne brukes til siklende smågutter. Ergo, det meste.

Jeg tegnet meg tre ulike maler, to fra Tante Mie sin bok (et trekantskjerf og en matsmekke) den tredje tegnet jeg grovt av et kjøpetørkle jeg hadde som jeg likte passformen på.


bilde (4)
Sjønnasen Bendik

Jeg har foreløbig prøvd meg på trekantsmekkene og de fallt i smak! Selv om de ser forholdsvis like ut, er jeg mest fornøyd med det jeg laget selv, da dette er nettere, Tante Mie sin versjon bygger mer og ser mer ut som et skjerf (coboy), litt varmt nå i denne sommerheten, men den gjør nytta og er nok toppers til vinteren. Jeg syns den var litt liten rundt halsen, så kanskje jeg forlenger den neste gang.

På et par tre timer hadde jeg tegnet og klippet mønster, klippet ut i ulike stoffer og sydd 6 ulike smekker. Ikke verst etter 4 mnd pause......Skal ikke skryte meg selv oppi skyene for det er egentlig drittenkelt å sy med overlock søm rundt en smekke, og man trenger ikke ha sydd før for å få det til heller vil jeg tørre å påstå.

IMG_2379
Tante Mie sin versjon

Trenger du stofftips? Let etter hva du har, for det meste kan brukes (liker du å sy, har du nok et lite lager av ulike stoffer) Lurt at det er litt tykt og kanskje litt elastisk, men ikke et must. Det går også an å ha tisselaken som mellomfôr for å gardere seg mot at poden ikke blir våt igjennom. Jeg har ikke kommet så langt enda, gjort det enkelt foreløbig. Alle smekkene har fått en trykknapp for å feste dem med.

bilde (1)bilde
Instagrambilde, underveis i arbeidet!

Noe jeg kom på NÅ når jeg sitter her og skriver er at det faktisk går an å bruke gamle bodyer som de vokser utav til å sy smekker av, kanskje jeg skal prøve det på de bodyene som ikke er verdt å gi videre......Nytt liv som tørkle var ikke så dumt.

Trenger du stofftips, så har jeg brukt : Jersey, isoli, frotte og fleece.

Disse blir det flere av, ver du sikker.......Mulig fremtidige babyer (ikke mine!!) også risikerer å få slike i gave!
5 kommentarer:

 1. Så fine smekker du har laget! :) Blogging og håndarbeid skal jo være et overskuddsprosjekt, så det er greit med en naturlig pause innimellom. Flott at du er tilbake! Jeg har noen få strikkeprosjekter i sommer, ellers er det lite blogging og mest prosjekter i huset.

  SvarSlett
 2. Så mange og fine siklesmekker du har sydd, veldig praktisk:)

  SvarSlett
 3. For en fin liten snusk! Heldige han som har en flink symamma som fant tid og energi til symaskinen akkurat når han trengte siklesmekker som mest :) kos deg videre i det virkelige livet - og velkommen tilbake til denne verdenen når som helst! :)

  SvarSlett
 4. For en kjekk, liten kar! Praktiske og fine smekker også! Enkelt å sy sier du, men en må jo få fram symaskina i det minste. Godt jobba i småbarnstida!

  Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails