08 desember 2013

Vest til besvær


I mangel på egentid forran pcen, så blir det en "sjappis" fra ipaden! Noe er vel bedre enn ingenting?!

Tidligere har jeg strikket shorts til minstemann og jeg tenkte at det kunne være fint med en vest som passet til. Ja til jul og sånnt litt fint!

I hefte "all you knit is love" fant jeg en fin vest med snoing på dansk / fletter som vi kaller det på norsk.

Med fare for at det skulle bli litt for kjedelig med helt lik farge i begge plagg, brukte jeg en tråd av samme blåfarge som shortsen og en tråd blåmelert farge i samme spekter på vesten, noe som ble en fin mix synes jeg. Ja jeg nevnte vel at vesten strikkes i dobbelt garn på pinne 4?

Grunnen til at jeg kaller den "Vest til besvær" er at den har gitt meg endel frustrasjon og irritasjon underveis.

Men er jeg Vær så er jeg vær og sta er jeg, og jeg ga heldigvis ikke opp!
For å ta en kort historie lang lang historie kort, så har jeg flettet litt feil her og der, rekket oppigjen, strikket for langt, rekket opp igjen, fletter mer feil, rekket opp igen, tellt, målt, bannet, strikket, rekket opp, osv, osv.
Jeg har kommet utav telling på hva som gikk galt! Det var lite som tilslutt stemte med nummererte rader i oppskrift og cm hos meg, men jeg fant min egen lings og vesten ble ferdig, dog med hjemmestrikket sjarm! *Les: litt småfeil*Konklusjon: vesten ble fin og passer som et skudd, men den blir neppe strikket en gang til i denne heimen! Og heftet, kommer til å legges underst i bokbunken en stund for å glemme hele greia.Det gikk ca med et nøste av hver farge Drops alpakka, str 6-12 mnd tror jeg det var.

Jeg ser jo det at vesten kan brukes både til hverdag og fest, den må nok bare brukes godt så lenge den passer, de vokser så fort disse små!

Og lurer du på ribbe buksa? Den har mammen min strikket til minstegullet i Smart fra Sandnesgarn, oppskrift fra et hefte hos meg som egentlig var glattstrikket bukse men hun har laget den helribbet (kan man si det?)! Takk mamsen!

Hvordan er det hos deg? Har du noen prosjekter du skulle ønske du aldri begynte på?


Ps!
Sorry dårlige mobilbilder, er nok på tide og skaffe seg en nyere iphone, *kremt* "ønsker meg til jul kjære nisse" (lov å drømme)- Posted using BlogPress from my iPad

6 kommentarer:

 1. Lov å flire litt ? ;) Men flirer ikke så lenge, sitter nemlig å strikker på en genser jeg virkelig angrer på, montro om den noen sinne blir ferdig? :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ja, går fint ann å flire i ettertid. Bit tenna sammen og kjør på, så godt når det er fullført :) (eller gi opp før det går for langt, hehe)

   Slett
 2. Sånne prosjekt overlever ikke her i huset:P Noe har blitt hivd i ovnen, annet klipt i stykker. Blir det for mye kluss mister jeg motet og finner noe annet å strikke på:P
  Så du er flink som holder på motet og kjemper til siste maske! Flott ble den:) Feilene er det vel bare du som ser, i så fall; hjemmestrikket;)

  SvarSlett
 3. Vesten vart i allefall fin! Alle prosjekt eg har angra på har eg avslutta, er ikkje vær��

  SvarSlett
 4. Resultatet ble kjempefint, til tross for litt motgang underveis:)

  SvarSlett
 5. Litt trøbbel her hos meg også... Mariusvest til besvær! Jaja, vi lærer så lenge vi lever:) fin var din i hvert fall!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails