25 desember 2014

Simpelthen bukse

God Jul alle sammen. 
Håper jule roen har senket seg hos de fleste, og at gavene falt i smak.
Kanskje ble det noe strikkerelatert? Jeg fikk meg Kofteboka av ungene, ja jeg hadde selvfølgelig hintet kraftig om det til gubben,. 

Mange nydelige kofter er det iallefall i boka, nå gjelder det å velge ut en i første omgang og finne farger. Ja meg MÅ jo bare strikke meg en kofte til neste år!


Før jul kom denne deilige ullbuksen til minstemann er kommet av pinnene. Snart er det barnehagestart, ja faktisk andre dagen inn i nyåret. Det skal bli spennende og nye tider. Tror nok speedy minste mann er klar som et egg.

Simpelthen bukse

Jeg har ikke noen ting klart selvsagt (3.mann....), men en ull bukse skal han iallefall ha og kose seg i i vinter. Joda, han har flere, men ingen nye av året....

IMG_4376
Kanskje om jeg strekker meg litt til så nå jeg opp........

Simpelthen buksen falt jeg pladask for da jeg så den på Instagram, oppskriften får du kjøpt på Paelas.com, tre flinke damer som har gått sammen og gir ut det ene vakre plagget etter det andre. Ta en titt om du ikke har oppdaget dem enda.

Simpelthen bukse

Jeg valgte litt klassiske fine farger denne gang og gikk for kontrastlomme i bakdelen av lommen (kun på bakstykket) og samme farge på snoren selvsagt. Det ble en kjempetøff effekt. Buksa syns jeg også er såpass fin at han helt sikkert kommer til å bruke den i jula. En tøff skjorte til denne blir nok knall ;)

IMG_4391

Selv om jeg ikke fikk et klart bilde forfra, så er buksa da liksom litt baggy framme, knalltøff. Og som du ser så er den stram på føttene, med en enda strammere ribb på beina på over 10 cm.  Litt å vokse i med andre ord. Faktisk strikket på pinne 2.5 på ribben, noe som egentlig er under min smertegrense på pinne 3, men det gikk overraskende bra.

I livet er det strikk, snoren er mest til pynt. Strikken har knappehull slik at den kan justeres om han trenger mer vidde i livet senere, lurt synes jeg selv. Snoren er strikket med den nye populære *strikkedingsen* i strikkeland, strikkemølla. Strikket i-cord på et par minutter, genialt.

Simpelthen bukse
Sy knapp i stikken og juster etter behov med knappehullene.

Simpelthen bukse
Myk og god, perfekt til akrobatikk i sofaen.

Buksa falt i smak med en gang og brukes direkete på huden, varmt og godt. 
Strikket i Alpakka fra Sandnesgarn. Det gikk med ca 323 meter garn på pinne 3,5 og 2,5.


God jul til deg og dine, slapp av med litt strikketøy og god mat!

8 kommentarer:

 1. God jul til deg og dine! Flott bukse, kontrasten var rålekker:)

  SvarSlett
 2. Kjemepfin bukse! Har planer om å strikke en lignende til knerten min også til barnehagestart. God jul videre:)

  SvarSlett
 3. Kjempefin ullbukse med stilig linning! Nå kommer den virkelig til sin rett med kuldegrader og skikkelig vinter. Super til barnehagebruk vil jeg tro.

  Ønsker deg god romjul!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Stilige lommer på! Jeg bestilte meg en sånn strikkesnordupeditt nå i jula, ble inspirert.

  SvarSlett
 5. Disse buksene er så fine! Og digger fargekomboen din, men nå jeg jeg en sucker for gult ;) godt nyttår!

  SvarSlett
 6. For ei herlig bukse! Fine farger, og digger lommene:)

  SvarSlett
 7. Fin bukse! Tror jeg må skaffe meg en sånn icord-maskin. Strikke snorer er omtrent det kjedeligste som fins.....

  SvarSlett
 8. Ååå. Den var kjempe fin. Den er nå satt opp på lista mi over hva som skal strikkes til guttene våre som kommer en gang før sommeren :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails