15 januar 2015

Festtopp

Godt nyttår alle sammen. Litt vel sent inn i det nye året men dagene fyker i fra meg rett og slett.

Lille julaften ble jeg ferdig med "Festtopp" til jentungen, ja strengt tatt trenger hun vel snart ikke mer topper/vester/tunikaer, men det er jo så kjekt å strikke til jenter. Ikke sant?

Untitled

Denne herligheten var noe av det første jeg falt for når jeg bladde meg igjennom Strikk til mamma og mini boka som jeg hadde give away på i høst. Den ble fort notert bak øret, eller på "to do" lista, som forøvrig er så lang at om jeg hadde begynt å skrive alt bak ørene hadde det blitt trangt, eller ørene måtte blitt større.

Untitled

Jeg fant en fin sommerfarge på salg og selvfølgelig fikk jeg ikke rett strikkefasthet da jeg valgte et annet garn, så det endte opp med at jeg har strikket den i dobbelt garn.

Toppen kommer nok til å bli brukt til annet enn fest, men den skal få hete festtopp likevel.
Det gikk med 206 g  med Mini alpakka fra Sandnes Garn på pinne 4,5. Volang-ene er strikket på pinne 3. Toppen blir nok noe tyngre enn den egentlig skulle, men jentungen liker den så da er jeg fornøyd. Den var også sjapp å strikke, pluss for det!

Untitled

Oppskriften på festtoppen finner du i boka Strikk til mamma og mini og er av Siri Hoftun eller @madebysiri som hun heter på Instagram, hun er også en av de flinke damene bak Paelas.com
Du finner også noe av arbeidet deres på Ravelry 

6 kommentarer:

 1. Lekker topp! Jeg kjenner til det der med et annet garn enn i oppskrifta, men dette prosjektet landa du godt. Selv synes jeg det er morsomt å regne litt på strikkefasthet, måle litt på et plagg som passer etc.
  Litt spenning er ikke å forakte.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Flott festtopp! Nydelig farge på garnet:)

  SvarSlett
 3. Nydelig topp! Likte fargen veldig godt:) men er den fra strikk til mamma og mini? Det er jo Charlott Pettersen sin bok:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synnøve, ja det er fra strikk til mamma og mini! Det er ikke hun som lager det som er i bøkene, men hun finner frem til dyktige damer som kan gi oss inspirasjon ;)

   Slett
 4. Virkelig fin, nydelig farge!

  SvarSlett
 5. Så fin utgave! Og takk til deg som skriver så fint om den ☺

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails