12 september 2015

Alvevest

Guttungen har fått seg høstens første vest. Jeg liker vester, og hver høst tenker jeg at jeg har lyst å strikke mange vester.....jeg  ender som regel bare opp med en. Det er ganske digg når man slipper å strikke armer, som på gensre, mer anvendelig er det også på en vestlands vinter som ikke alltid er bitende kald.

IMG_4976

Jeg falt pladask for Alvevesten fra Paelas, kjøpte den fra nettsiden deres før sommeren i håp om at den da skulle bli strikket i løpet av sommeren. Tidlig høst er vel innafor når været har lignet på høst for det meste av tiden likevel.

Det er en "tøff gutt vest" synes jeg, men dette kommer nok litt an på garn og fargevalg. Det finnes mange fine varianter på Instagram på #alvevest, om du føler deg inspirert. Hos meg ble den noe mer spraglete enn først beregnet. Jeg startet optimistisk med grå restefarge (hadde mye igjen), fortsatte så med litt blå, før jeg innså at her må jeg rote etter mer garn......Vesten ble derfor avsluttet med gult. Alt i NZ Lammeull fra 123knit.com, dobbelt garn.

IMG_5002

Jeg synes vesten ble ganske kul, en litt annerledes vest med en personlig vri, og bedre samvittighet for meg som som vil bli kvitt litt av garnet jeg har liggende også. Den har en gjennomgående lomme fremme på magen, som er laget på en genialt enkel måte. Hetta er spiss med løpegang for en i-cord, strikket på mølla, ja ikke tredemølla om du lurte.

IMG_4971

Guttungen har godkjent vesten, fordelen med slikt deilig ull som dette er at man faktisk kan ha det rett på huden uten at ungene klager. Selv om garnet virker grovt med en gang blir det mykere og mykere etterhvert, da det tover seg lett OG det klør ikke. Hurra for deilig tynn lammeull, selv om det står håndvask på så tåler det ullvask i maskinen er min erfaring.

Det gikk med  133g NZ lammeull i str 2-3 år. Strikket på pinne 3,5 og 4.

6 kommentarer:

 1. Stilig guttevest! Synes det gjorde seg med flere farger. Vil tro denne kommer til å bli brukt.

  Fortsatt god søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Kul vest. Jeg synes alltid det er kult med gult!

  SvarSlett
 3. Kjempe stilig gutte vest :) Likte fargevalgene dine.Elsker tynn ull!

  SvarSlett
 4. Så kul variant dette var! Dette er et av de første koseprosjektene som skal på pinnene mine når jeg er ferdig med praktisk sokke- og vottestrikk til barnehagegutten min

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails