31 januar 2016

Frost -luer

Jeg har lenge tenkt å strikke luer til Frostgenserene, og hva var vel ikke bedre enn å bruke starten på året til å kvitte seg med litt smårester som ligger og gnager på samvittigheten.

Jeg målte og prøvde å rekne meg ut til størrelsen slik som det liksom skal gjøres på ordentlig, men det letteste ble faktisk å plassere genseren som lue på hode, måle og telle. Hadde jeg gjort første varianten hadde den nok blitt for stor da jeg regnet meg til flere masker enn hva jeg fikk når jeg målte.


Luer
Luer
Guttungen sin

Jeg har lite erfaring med å lage mønster selv, har strikket noen få ting på gefylen, men da har jeg bare skrevet ned underveis. Jeg skulle gjerne lært meg å lage oppskrifter på ordentlig liksom. (virker jo som "alle" gjør det). Men det var den tida da......Hus, unger, jobb, skole, trening.......kanskje en gang...... Ser der finnes få bøker på tema, så hvis du har gode tips så tar jeg i mot! Kanskje, men bare kanskje det får bli årets mål?

Luer
Jentungen sin

Jeg laget først en lue til minstemann, den passet til Frost genseren i fargene og ble den fineste.
Så laget jeg en til jentungen. Der hadde jeg ikke nok brun slik som genseren er, så lua ble grå med en liten vri med brun på toppen da jeg gikk tom for grå (selvfølgelig). Den ble jo da ikke like fin, men alt man lager av restegarn blir ikke like fint vel? Jentungen likte den og det er vel det viktigste.

Luer
Gavekurven sin

Jeg hadde mer garn igjen til guttungen, så jeg laget like godt en til lue, uten frost mønsteret. Her vet jeg ikke helt hva jeg gjorde annerledes, for lua ble mindre og passer nok bedre på en 1-2 åring enn en på snart 3, (gavekurv.....).

Småprosjekter som er raske å strikke er gøy, spesielt om man har prestert å starte på genser med garn i sytråd tykkelse......at jeg aldri lærer.......


Bruk av restegarn er gøy, det blir nok mer i løpet av året får jeg håpe, for jeg prøver å drive med litt garn slanking. Jeg har ikke mye garn i forhold til andre liggende, men jeg liker heller ikke å ha for mye som ikke blir brukt.

Jeg liker heller ikke uferdige prosjekter, derfor prøver jeg ikke å ha mer enn to (strikke)prosjekter på en gang. Ofte har jeg bare et også hvis jeg er flink! Hva med deg? hvor mange prosjekter tillater du deg å strikke på samtidig?
4 kommentarer:

 1. To strikketøy om gangen får holde, ett lett og lite til å ha med bort og til TV-en og ett litt mer krevende som oftest. Lekre luer! Så fint å starte med en farge og avslutte med en annen. Nå ble jeg inspirert til å strikke luer.....

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Det blei veldig flotte huer. Kjekt å få brukt opp restar. Og nydeleg gensar du ha strikka og.

  SvarSlett
 3. Så fine luer!
  Jeg er litt som deg, jeg prøver å ha kun et par prosjekter pågående samtidig. Men jeg er ikke noe flink til å bruke restegarn. Jeg samler det i en pose og tenker at dette kan det bli noe fint av, og så kommer jeg aldri så langt.. Det er så mye mer spennende å begynne på et nytt prosjekt i "uåpnet" garn! Kanskje det må bli et mål i år, å bruke litt restegarn..

  SvarSlett
 4. Luene ble veldig søte. Jeg har også gjort måle-og-telle varianten noen ganger, men den funker nok bedre på små plagg som luer enn på gensere (som jeg prøvde det på, og som ble mindre vellykket).

  Jeg varierer en del på antall pågående prosjekter, men det er veldig skjelden jeg har mer enn 3 på gang samtidig.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails