06 november 2016

Tantegull teppe

ENDELIG kan jeg stolt si at jeg har blitt tante, ekte tante for å være presis. Jeg er tante til mange herlige fra før, men ikke i blodsbånd. Derfor er det ekstra spesielt når lillebror og den flotte svigerinna mi har fått sitt første barn, mitt første ekte tantebarn.

ÅÅÅÅ som jeg gleder meg til å se han senere i dag, kose med han, passe på han og skjemme han litt bort i fremtiden (håper jeg).

Siden de selv ikke er så strikke kyndige (enda, hint, hint) så har jeg strikket litt til dem, men tror nok besteforeldrene har stått for størsteparten av produksjonen.

Nøstebarnteppe

Jeg har strikket nøstebarnteppe- nesten det aller helligste strikketøyet jeg har hatt til mine egne barn, som de fremdeles bruker i en alder av 3 og 6 år. De vokser aldri utav dette. Eldstemann på 9 er litt misunnelig for at ikke han også fikk ett laget av meg når han var liten, men strikke ferdighetene mine var ikke helt kommet frem i lyset på den tiden.

Nøstebarnteppe

Dere som har Nøstebarnteppe selv kan kanskje skrive under på hvor godt og varmt dette teppe er, det er ikke et flott pynte teppe, men et koseteppe. Kun rillestrikk frem og tilbake med 1200 meter garn......To trådet ubehandlet ull fra nøstebarn, på pinne 6. Det sier seg selv at det har tatt nesten to måneder å strikke det (med litt prosjekter innimellom).

På hengende håret ble det ferdig i sene nattetimer på fredag. En dag etter at tantegullet ble født ;) Det ble vasket og tørket med en gang, og i dag skal det pakkes i bilen til Stavanger.

Håper de kommer til å lære å elske dette teppe som jeg og mine har gjort med våres tepper. Det er etter mine øyne et uunværlig teppe for alle nyfødte! Det kan også varme mor om hun er frysen....

Nøstebarnteppe

Har du aldri hørt om Nøstebarnteppe?, sjekk ut #nøstebarnteppe på Instagram, det kalles også for Mor Signe babyteppe.

Det gikk med to hesper Merinoull fra Nøstebarn, i en kanskje litt utradisjonell babyfarge - Sort.

Syns det ble knalltøft i sort, og som jeg sa til svigerinna, viktig at det matcher interiøret ;) (haha)

Den egentlige grunnen til at det ble sort, var at jeg hadde to sorte oppnøsta hesper liggende, de har venta lenge på å se dagens lys, endelig ble det deres tur, og garn lageret har krympa litt også ;)

Velkommen til verden lille skatt ;)

1 kommentar:

  1. Tepper blir det aldri for mange av, og dette var jo originalt da i svart! Det kommer nok til å bli brukt. Gratulerer som tante! Alltid kjekt med babyer i familien. Det er så deilig når de er nyfødte, og så blir det bare bedre og bedre etterhvert som de vokser til.

    Riktig god helg fra Ingunn

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails