26 desember 2018

Oslo luer

Da var julaften overstått og pakkene forhåpentligvis åpnet. 


Jeg har strikket flere Osluluer, og noen av dem ble julepresanger. det er ikke ofte jeg gir bort strikketøy i julegave, så håper de falt i smak.
Denne gang strikket i original garnet Arwetta Classic fra Filcolana. Jeg har vert innom på Lykkelighandel i Vikevåg for å snope meg garn, og flere ganger skal det nok bli innom her på vei til hjembygda (eller landsbyen) Randaberg ;)


Deilig tynt garn om jeg må innrømme det. 
Jeg er ikke fan av superwash, men dette kjennes lekkert ut og resultatet blir smaching ;)


OsloluenUntitled

Jeg har til nå strikket to "rosalilla" og en grønn i orginalgarnet, samt to gråe luer i Natur garnet fra Hobbii. Jeg har også kjøpt sort Flora fra Drops for å prøve meg på lue i dette garnet.Osloluer
Jeg har også kjøpt lapper fra Petitknit, så nå ser luene ekstra fancy ut syns jeg selv. Tre av luene er blitt julepresang, den 4., er allerede gitt bort og den 5. har jentungen fått. Planen var en til lue i grønn (favoritten) da jeg har rester nok til ekstranøste man ofte trenger på de større oppskriftene, men garnfargen har stått i rest en stund, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet til nyåret.


Osloluer


Den siste grå lua her jeg glemt å ta bilde av før jeg pakket den inn, men kan si den er lik, men strikket i den minste størrelsen. 

Jeg syns de blir litt store i str, så er du i tvil, gå heller ned i str. Alle luene utenom den ene gråe er strikket etter Junior størrelsen. 
Den første gråe (strikket med rett fasthet) ble strikket i junior men endte opp til Onkelen min, så de er store i størrelsen. 

Du klarer deg med to nøster på minste str, men på junior må du nok ha et 3. nøste, så det blir nok flere luer da jeg har mer "restegarn" kanskje en fargerik restelue etterhvert?


3 kommentarer:

 1. Så flotte luer. Digger fargene du har valgt, spesielt den lilla og grønne. Må snart strikke en sånn lue jeg også tror jeg. Stilig med slike lapper. Blir liksom noe ekstra med de da.

  SvarSlett
 2. Stilige luer! Tipper disse ble populære. Må sjekke ut denne oppskrifta. Det er mange som foretrekker "enkle" ensfarga luer.

  Fortsatt god romjul!

  Klem

  SvarSlett
 3. Fine julegaver! Kjekt med sånne allsidige luer.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails