04 februar 2021

Halsdilla

Jeg har abbonert på Knittersbox sitt deilige garn og endelig fått tatt det i bruk, alt garnet lå urørt frem til jul, så det var på høy tid at jeg fikk fingen ut og nøstet opp litt garn.

Jeg var litt i villrede for hva jeg ville strikke, men ønsket noe raskt og fornuftig. Valget falt på hals da det håndfargede garnet er hvit med spetter, vil det passe til det meste.

Untitled


Derfor ble det å jakte på mønster på hals. Det florerer av halser i alle slags varianter, men jeg fant ingen som passet til den pinnen jeg ville bruke. Derfor diktet jeg like så godt en variant selv. En veldig enkel variant med to rett og to vrang på halsen, for så å doble maske antallet og strikke til ønsket lengde og felle av. Jeg har nok ikke funnet opp kruttet på ny her, for det er sikkert noen som har tenkt likt meg før, men jeg fant ikke oppskrifta når jeg trengte den. Så jeg leita etter et ca maske antall på ulike gensere med høy hals og gikk for et ca tall jeg antok ville passe, og det gjordet det. 

Untitled


Halsen ble såpass deilig at jeg strikket like godt to like. En til meg og en til jentungen, de har allerede blitt brukt og godkjent av oss begge. Kløfritt garn som kan brukes både til hverdag og fint her vil jeg si. Det er faktisk ganske kult at det ser ut som man går med den flotte ullgenseren under, og så er det bare en hals *knis*.

Untitled

Jeg har lagt oppskriften gratis ut på Ravelry.  Kjekt om du tagger meg på IG om du strikker den ;) #halsdilla og @komadyret
Jeg har også strikket garnet i bling garn fra @knittersbox, også her i dobbelt garn. 


Untitled

Jeg har også strikket i 2 nøster Drops merinoull, enkelt garn.

Du kan variere halsen i det uendelige og justere maskene etter hvor løs du vil ha den. Denne blir passelig løs synes jeg, det er ikke godt med noe stramt i halsen etter min mening.

Halsen legger seg fint over skuldrene med denne økningen, ingen krøller i nakken ;)

Håper du vil prøve denne enkle halsen, lykke til ;)

1 kommentar:

  1. Så smart med hals i denne kulda! Var nettopp ute på en liten kveldstur. Skikkelig godt å komme innatt. Det er mulig jeg prøver halsen din. Har en genser på gang etter alle tovavottene.

    Riktig god helg fra Ingunn

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails