02 februar 2012

Ugler i mosen

Eller rettere sagt, ugler til ipaden. Et herlig uglestoff fra Stoff og Stil har blitt forvandlet til ipad etui.
Dette etuiet har jeg sett for meg siden ipaden ble kjøpt, men ikke helt sett for meg hvilke stoff og hvordan jeg skal sy den......

Men takke være sykurs og en flink veileder, har jeg komponert mitt eget etui, med dobbelt stoff, platevatt som fòr OG glidelås.Enkelt å lage, litt knotete med glidelås som går ned på sidene, men egentlig et raskt stykke arbeid. Glidelåsen er sydd på i en engang, med ytter/inner stoff og polstring i ett.


Innerstoffet er ferdig stoffrull fra barneavdelingen på IKEA, barnslig jeg, nei langt ifra ;)

Jeg må si at et lite Ipad etui er perfekt for meg som liker at ting går raskt, det er også perfekt for jeg tar den ofte med meg i veska, og da må den passes godt på.


Som dere ser, så går det i ugler om dagen, både i stoff og garn. Etter en liten bom på min egen uglegenser (som enda ikke er rettet på), har jeg bare uglene igjen på jentungen sin genser, for et raskt arbeid, ren strikkefryd ;)

Jeg skulle gjerne ha vist dere fremgangsmåten, men jeg var så ivrig at det ble kun to bilder med telefonen underveis i arbeidet.......men dere kan få se dem og jeg kan gi en kort forklaring....og jeg har tatt to bilder etterpå.

10 små steg mot et nytt ipad etui.

1. Legg ipaden på et A4 ark, tegn rundt (helt inntil), klipp ut. Legg malen på stoffet du vil bruke, legg til 1.5 cm sømmon og klipp ut to deler til ytterstoff , to deler til innerstoff, og ikke glem to deler platevatt i samme str til fòr. Sikk sakk over kantene av alle stoffbitene.

2. Så finner du en egnet glidelås, jeg valgte å ha glidelåsen på kortsiden og at den går ned på sidene og gir en større åpning. Litt knotete og sy, men det går greit bare du tar det rolig i svingen og buer stoffet etter glidelåsen.

3. Sy i glidelåsen, her skulle jeg nesten hatt bilde for det er knotete å forklare....men legg retten av ytterstoffet mot retten av glidelåsen og legg retten av innerstoffet mot vrangen av glidelåsen, ha platevatten sammen med innerstoffet (denne havner opperst, jeg sydde med den opp) slik at den blir skjult når du vrenger arbeidet og havner mellom inner og ytterstoff etter vrenging...... (forståelig??) 
Sy en søm og pass på!! (dette glemte jeg) Ikke sy for nærme glidelåsen, da fòret og dobbelt stoff kan gjøre at det setter seg fast i glidelåsen, ha derfor litt mer avstand enn hva du normalt ville hatt. (du syr egentlig i blinde for du ser ikke glidelåsen, men du kjenner den) Bruk glidelåsfot.

4. Gjør det samme på andre siden av glidelåsen........ nå har jeg bilde. Når du vrenger på plass stoffet og åpner glidelåsen opp, ser det slik ut.....Sy en pyntesøm på rettsiden av glidelåsen om du er redd for at fòret setter seg fast i glidelåsen, det gjorde mitt.

Ipad etui

5. Arbeidet er nå åpent i alle sider utenom der glidelåsen sydd fast. Dette var så lang jeg kom på kurset, resten sydde jeg hjemme og kanskje jeg kunne gjort det på en annen måte, men slik gjorde jeg det....

Ipad etui

6. Sy sammen sidesømmene i innerstoffet, retten mot retten, (platevatten følger naturligvis med)

7. Sy sammen sidesømmene i ytterstoffet, retten mot retten, (platevatten følger naturligvis med) Du kan også sy fast i bunnen her.

8. Nå har du kun bunnen igjen. Jeg hadde planer om skjulte sømmer både inn og utenpå, men den gang ei
 (Da må det mer avansert teknikk til tror jeg.....)
Har du sydd fast ytterstoffet i bunn, retten mot retten? Vreng så arbeidet, nå er den slik den skal være, men dra innerstoffet ut av etuiet. Slik.....

Ipad innside

9. Sy overlock eller en rettsøm over arbeidet tettest mulig ned mot kanten slik at det blir minst mulig kant inni etuiet.  Slik.....

Ipad innside

10. Ok, ikke helprofft, men helt greit. Denne sømmen vil ikke vise uansett ;) Nå kan du bare håpe at ipaden passer inni og ta den i bruk.

Håper dette var nyttig og forståelig, kjekt med tilbakemeldinger om det var forståelig forklart, OG knallkjekt om du gir meg et vink om du lager et selv.

UHU ;)

5 kommentarer:

 1. Det var i hvert fall lekkert! Ikke har jeg ipad, og ikke er jeg helt på dette stadiet i syingen min, men jeg ser da at det er stilig ;)

  SvarSlett
 2. Kult etui! Hadde jeg enda hatt en ipad skulle den fått et like flott etui tror jeg (måtte nok sette moderen på jobben tror jeg ;))
  Klæm

  SvarSlett
 3. Skal si ting går unna hos deg den siste tiden!:). Synes jo ugleetuiet så veldig proft ut! Og spesielt glidelås og for og ytterstoff på en gang!:). Imponert! Kunne nok blitt endel mer tekninsk flink i mine syprosjekter. Hater glidelåser! Å sy, altså!

  SvarSlett
 4. Flotters! Jeg har også hatt planer om etui til padda mi en god stund, men det lager seg visst ikke selv...

  SvarSlett
 5. Stilig! Og sikkert veldig artig å få til :-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails