24 oktober 2013

Wa pa pa pa pa pa pow

Hørt det før? hvis du er en av de foreløbig 150 millionene som har sett videoen på youtube så kan du svare ja. Her synges det iallefall dagen lang, "what does the fox say?" fra 6 åringen og "ka seie reven?" fra 3 åringen. Ja jeg kan jo ikke annet enn å innrømme at låten er fengene den, og Ylvis brødrene er dyktige karer. Tommel opp ;)

Fristelsen ble for stor da jeg fikk oppskrift på denne reve luen, garn ble handlet inn og vips var lua ferdig.

IMG_2903
Voksent hode i barnelue =  litt knept men det går.

Dette er raskt arbeid på pinne 3.5 og 4, str 6-10 år
Smart fra SandnesGarn, oppskrift kan kjøpes her.

Skriften strikkes med lua og reven broderes på med maskesting etterpå (det tok noen timer for en utrent sjel). For meg som aldri har klart å brodere noe særlig fint aldri fått det til med maskesting, så gikk det endelig et lys opp for meg, jeg har knekt koden. *hopper og danser glad*.

IMG_2888
Atterstingene på munnen kan visst trenes mer på, han ser litt sur ut ;)

Det lyset som endelig har gått opp for meg når det gjelder maskesting er at man kun syr en vei (mot venstre). Jeg har alltid trodd at jeg ikke fikk det til andre veien (mot høyre),  gitt opp i forsøkene og gitt arbeidet til mamsen. MEN, trikset er å snu arbeidet på hode og fortsette "andre veien"  (ergo- fremdeles mot venstre) Enkelt, hehe! Dette lure trikset var det Tante er fortsatt gal som hadde på bloggen sin, takk!

IMG_2865

Jeg fant gode instruksjoner for maskesting både her og her. Verdt og ta en titt hvis du sliter slik som jeg gjorde! Og som vanlig, ALLTID kjekt å lære noe nytt, mottoet må vel være at lærekurven alltid skal være stigende, eller hva?For dere som bor i Haugesund/Karmøy, i kveld er det StrikkeDrikkeKro med Den stive pinne og damene bak boka Vintagestrikk kommer. Aldri vert her før (har ikke visst om det faktisk), så dette skal bli spennende. Dere finner info på fb siden deres her. Det er på kystmuseet på Åkrahamn. Vel møtt!
Jeg og ei venninne skal ta turen, kanskje vi sees?

1 kommentar:

  1. Så flott at du har knekt maskestingkoden! For meg funker det som bare juling hvis jeg bare har litt tykkere garn på broderingen enn på resten. Kul lue!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails