03 oktober 2015

Bøvertun

For ca 5 måneder siden hadde jeg årets strikke blemme med denne jakka, nå er den endelig ferdig og av pinnene igjen.

IMG_5117

Det har jammen tatt tid og tålmodighet. Jeg har vert litt streng mot meg selv og ikke fått begynt på noen store prosjekter før jakka nærmet seg ferdig (litt små strikk er jo lov). Når jeg kom til stolper og montering så gikk jeg igjen litt lei og måtte "trøste" meg med noe nytt strikk for å holde motivasjonen oppe.

IMG_3941

Du kan si at strikke lista har vokst i løpet av sommeren og når endelig jakka var ferdig, gikk strikke lysten fra bunn til topp. Derfor ligger både det ene og andre prosjektet klart til å begynne på.

Jakken ble kjempefin, og heldigvis så passet den denne gangen. Jeg ble litt ivrig i bol strikkinga for den skulle visst ha vert felt litt inn litt her......Det glemte jeg, og oppdaget det når bolen nesten var ferdig.
IMG_5112
Kofteknapper må til, ikke det beste utvalget å oppdrive lokalt

Jeg sydde og klippet helt selv *klapp,klapp* No problemo. Det er montering av ermer jeg syter mest med. Stolpe som er strikket nedover på høykant er fint, men kan fort bli for lang eller for kort, så her knotet jeg litt med å få passe lengde, hvis noen har gode tips her så mottas de med takk.

IMG_4702

Jeg prøvde å sy kanten fast underveis, spesielt måtte jeg gjøre dette der hvor knapphulla var, jeg klarer alltid å forskyve dem, det klarte jeg jammen meg denne gangen også.

Jeg kjøpte garn til str M (eller L?) da jeg kjøpte garnet (redd for å ha for lite),  etter boomen gikk jeg ned i størrelse på oppskriften, da jeg så at den ble stor uansett feil eller ikke. Jeg sitter likevel igjen med 4 nøster mini alpakka. Med såpass fine farger så skal jeg nok få brukt det til guttungen eller noe slikt....halveis planen klar. (Opplever at man ikke får levere tilbake garn på lokal strikkebutikk om det går for lang tid, er dette vanlig praksis?, og hvor lenge er lang tid?)

IMG_5186
Selfie i speilet på besøk hos bror min ;)

Jakka er strikket i mini alpakka fra Sandnes Garn, jakka er lett og passe varm i bruk.  Eg har valgt mønster kun oppe på bærestykke da jeg synes at den blir mer casual og passer til hverdag og "fest".

Det gikk med ca 450 gram garn i str M(med knapper) og ca 5 mnd arbeid på pinne 3. Ja som du sikkert skjønner så er det ikke fristende å starte på en ny kofte med tynt garn og tynne pinner med det første. Iallefall ikke etter at over et halv år har gått med til å strikke kofte....Ja jeg har jo selvfølgelig ikke sittet pal i seks mnd og strikket men du forstår sikkert hva jeg mener.

IMG_5195

En liten klapp til meg selv som har klart å strikke ribber på pinne 2,5. Det har vel nesten aldri skjedd før, da smertegrensa mi for små pinner er på pinne 3.

Det kjekke med en slik fin kofte er at du får mange fine kommentarer når man er ute og går, det varmer. Det er alltid gøy å få anerkjennelse for mye arbeid, eller hva?

Jeg er iallefall klar for høst i ny kofte og strikkeprosjektene ligger klar til å få startet på.

Oppskriften til kofta finner du i den populære Kofteboka


13 kommentarer:

 1. Så flink du har vært! Og for en nydelig kofte du har fått! Det må være en helt herlig følelse å ferdigstille et prosjekt som startet så trasig.
  I forhold til innlevering av garn, så har jeg ikke hatt noe problem med det i mine faste butikker. De tar også inn garnet selv om magebåndet er av gamlere dato (jeg har levert inn litt fra strikkelageret mitt nå, for å lette på samvittigheten;). Men da jeg bodde i Trondheim, var det en frist på 3 mnd... så jeg tror det er ulik praksis rundt om. Jeg tenker at de heller tjener på å ta inn igjen garnet, i forhold til at kundene opplever bedre service...

  SvarSlett
 2. Så fin du er i den nye kofta di! Et stasplagg! Mye arbeid, men denne får du glede av i mange år. Gratulerer!
  Klem

  SvarSlett
 3. For ei nydeleg kofte du har strikka, og så godt du kledde den. Mykje arbeid, og så flott utført :)

  SvarSlett
 4. Det ble bra til slutt! Synes du kledde den veldig godt, bra jobba! Og det var veldig kledelig at den var litt løs nederst, synes jeg - flaks at du glemte å felle :)

  SvarSlett
 5. Kjempefin!! Hvordan er det å sy og klippe i mini alpakka? Garnet blir ikke for glatt?

  SvarSlett
 6. Barevrang - Det gikk fint å sy og klippe, men jeg gjorde alt to ganger. Dvs, jeg sydde først to ganger på hver side med rette sting, etter oppklipp kastet jeg over med overlock søm (egen søm for strikeplagg på maskinen, men bruker overlock foten) Var spes nøye i mønsteret for jeg har opplevd tidligere på minsten sin jakke at det raknet etter vi hadde sydd (minialpakka) Men det var i armhullet. Lettere å få tette sømmer fremme. Jakka veier lite og er kjempegod i bruke.

  SvarSlett
 7. Knallfin Bøvertun!:) Jeg ønsker meg også en.....genser kanskje....;)
  Kos deg i høstværet med den fine jakken din:)

  SvarSlett
 8. Hei! Tusen takk for koselig kommentar på bloggen hos meg, det setter jeg stor pris på. <3

  For en nydelig kofte! Du er utrolig flink! Jeg strikker ikke fullt så avanserte ting, men må vel prøve meg på noe slikt etterhvert. Du har herved fått en ny følger. :)

  SvarSlett
 9. Kjempe fin jakke og jente😉

  SvarSlett
 10. Kjempe fin jakke og jente😉

  SvarSlett
 11. Skam så fine. Du e knall goe

  SvarSlett
 12. Nydelig kofte! Hvilke farger har du brukt? ��

  SvarSlett
 13. Hei anonym. Jeg har ikke fargkodene, men vil tro den er mer er en mørk jeansblå (gråblå) variant om den fargen finnes enda.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar hos meg. Dette setter jeg stor pris på, jeg leser alle, ha en fortsatt fin dag ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails